NAFF vallutab linna ratastega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad rattad said reklaampostamentidena uue elu.
Vanad rattad said reklaampostamentidena uue elu. Foto: Anne Noortekeskus

Tartu linnapilti on ilmunud lippudega ehitud Noorte Amatöörfilmide Festivali rattad, mis reklaamivad 31. oktoobril ja 1. novembril Athena keskuses toimuvat suurüritust.


Festivali korraldava Anne Noortekeskuse teatel võib mööda tänavat jalutajal tekkida tõepoolest küsimus, et miks just ratastega filmifestivalile reklaami tehakse.



«Vastus on väga lihtne: tahame rõhutada, et filmide tegemiseks ei pea olema professionaal – sellega saab hakkama igaüks, samamoodi kui ka rattasõiduga,» märgib festivali projektijuht Kristiina Lepa Tartu linna veebilehel.



«Kaamera on nagu ratas, teda ei tasu karta. NAFFil innustamegi noori ise filme tegema ja näitame kõigile noorte tehtud filme.»



Rattad laenutanud Pärmivabriku töökoda on endale eesmärgiks võtnud vanad rattad kuuride alt kokku koguda, huvilistel korda teha lasta ja sellega vanadele ratastele uus elu anda. Reklaamis osalemine on andnud neile kahtlemata uue funktsiooni.



Rattad asuvad Tartu kesklinnas Pirogovi platsil, Kaubamaja ees, Pangakolmnurgal, Sadamateatri juures ja Tasku moe- ja vabaajakeskuses.



Kolmapäeval, 28. oktoobril ja neljapäeval, 29. oktoobril toimub Noorte Amatöörfilmide Festivali raames koostöös MTÜ Mondo'ga lühidokfilmide valmistamise õpituba maailmahariduse teemadel, kus kuni 26-aastased filmihuvilised õpetust ja julgustust saavad. Kolmapäeval kuulatakse loenguid ja filmitakse Taskus, neljapäeval toimub monteerimine Anne Noortekeskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles