Vanemuise lavale jõuab järgmisel nädalal «Ämbliknaise suudlus»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanja Mihhailova kehastatud filmidiiva Aurora kannab hoolt muusikali show-numbrite eest.
Tanja Mihhailova kehastatud filmidiiva Aurora kannab hoolt muusikali show-numbrite eest. Foto: Margus Ansu

Teisipäeval etenduvas muusikalis kehastab Tanja Mihhailova ämbliknaist, Lauri Liiv tema homoseksuaalset austajat ning Koit Toome viimase kongikaaslast.



Muusikali tegevus leiab aset Ladina-Ameerika vanglas, kus istuvad kinni kommunist Valentin Arregui Paz, keda kehastab Toome, ning alaealist kuritarvitanud homoseksuaalne Luis Alberto Molina, keda kehastab Liiv. «Ämbliknaine on üks tegelaskuju tema peas – selleks, et vanglaelu reaalsusest põgeneda,» selgitas kümnetes muusikalides näidelnud Liiv. «Minu tegelaskuju on olnud terve elu tohutu seebiooperite fänn ja on kiindunud ühte nende filmide peategelasse, Aurorasse, kelle üks karakteritest ongi ämbliknaine.»



Toome täita on hoopis teistsuguse maailmavaatega mehe, kommunisti roll. «Mõlemad on omamoodi revolutsionäärid – üks armastuses ja suhetes ning teine kommunistlikes ideaalides,» märkis Liiv. «Nad saavad sõpradeks ja neid seovad isegi teatud sarnasused.» Muu hulgas näeb muusikalis ka Liivi ja Toome suudlust.



Liiv tõdes, et tegemist on ühe keerulisema rolliga, mida ta eales on mänginud. «Kui võtta kokku kõik aastate jooksul tehtud rollid, siis on see kõige suurem väljakutse,» ütles ta. «Eelkõige seepärast, et tegemist on suure draamaosaga – minu tegelaskuju ei saa põhimõtteliselt terve etenduse aja ehk kaks tundi ja 45 minutit kordagi lavalt ära.» Laulmise ja tantsimise pärast mees sel korral eriti ei pabista, sest show eest hoolitseb glamuurset filminäitlejat kehastav Mihhailova. «Tanja on lihtsalt suurepärane,» kiitis Liiv.



Mihhailova jaoks on «Ämbliknaise suudluse» peaosa üks tema muusikalikarjääri olulisemaid osatäitmisi. «Kõige keerulisem on selle rolli juures üle lava lendamine,» kurtis ta. «Ma kardan väga kõrgust ja pean päris kõrgelt lendama sellise tehnika abil, mida keegi teine Vanemuises veel kasutanud ei ole.» Selline süsteem loodi spetsiaalselt selle muusikali jaoks ning tänu rohkele harjutamisele ja trosside küljes rippumisele hakkab Mihhailova sellega tasapisi juba harjuma. «Loodame, et ma siis alla ei kuku,» ütles ta.



Laulmisega on naine tegelenud juba neljandast eluaastast ja on välja andnud neli albumit. Samuti on ta õpetanud lavalist liikumist projektides «Eesti otsib superstaari» ja «Laulud tähtedega», sest on lõpetanud Viljandi Kultuuriakadeemia tantsukunsti eriala. Nii ei valmista keerulised tantsunumbrid Mihhailovale mingit probleemi. «Näitlemine, tantsimine ja laulmine on kõik ühtemoodi põnevad ja muusikal on sellepärast hea vorm, et lubab kõike korraga teha,» rääkis ta.



Kuigi Mihhailova hindab oma lavapartnereid Liivi ja Toomet kõrgelt, ei ole neil selles muusikalis eriti palju ühiseid stseene. «Ma olen Lauri fantaasia ja mängin nendega koos ainult ühes stseenis,» nentis ta.



«Ämbliknaise suudlus»


•    Osades: Tanja Mihhailova, Lauri Liiv, Koit Toome, Siiri Koodres, Karmen Puis, Märt Jakobson, Taisto Noor, Jaan Willem Sibul, Tõnu Kattai jt


•    Libreto: Terrence McNally


•    Laulusõnad: Fred Ebb


•    Tõlge: Leelo Tungal


•    Muusikajuht ja dirigent: Tarmo Leinatamm


•    Lavastaja: Roman Hovenbitzer (Saksamaa)


•    Kunstnik: Walter Perdacher (Austria)


•    Koreograaf: Antton Laine (Soome)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles