Valitsus toetab migratsioonifondi ja integratsiooni sihtasutuse ühendamist

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Valitsus kiitis heaks eelnõu, millega SA Eesti migratsioonifond ja integratsiooni sihtasutus liidetakse kokku uue nime all Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed.

Migratsiooni ja integratsiooni valdkonnas tegutsevad käesoleval ajal kaks sihtasutust, mille põhikirjalistes eesmärkides esineb kattuvusi. Sihtasutuste ühendamise eesmärk on rahaliste ja inimressursside otstarbekam kasutamine ning sellest tuleneva sünergia tekitamine integratsiooni ja migratsiooni valdkonnas.

Sihtasutuste ühendamisel määratakse Euroopa Migratsioonivõrgustikuga seotud küsimustes riiklikuks kontaktpunktiks sisekaitseakadeemia.

Kahe sihtasutuse ühendamine ei nõua täiendavaid vahendeid riigieelarvest. Pärast ühinemise jõustumist tõstetakse 2010. aasta riigieelarve seaduse eelnõu muudatusega vahendid ümber siseministeeriumilt kultuuriministeeriumile maksimaalselt 2,2 miljoni krooni ulatuses.

Eelnõu kohaselt antakse volitus siseministrile kui SA Eesti Migratsioonifond riigi nimel asutajaõigusi teostavale isikule ning kultuuriministrile kui Integratsiooni Sihtasutuse riigi nimel asutajaõigusi teostavale isikule otsustada Sihtasutuse Eesti Migratsioonifond ühinemine Integratsiooni Sihtasutusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles