Ülo Külm: Rise Against vastas ootustele

, muusikahuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA punkbänd Rise Against andis Tallinnas kiire, aga korraliku etenduse.
USA punkbänd Rise Against andis Tallinnas kiire, aga korraliku etenduse. Foto: Jelena Rudi

Rise Againsti kontsert 28. oktoobril Tallinnas Rock Cafés



Kolmapäeval andis Tallinnas oma esimese ja seni ka ainsa kontserdi Baltimaades üks praeguseid kuumemaid punkrockbände Rise Against USAst Chicagost.



Pilet oli tippbändi vääriline, viissada krooni, kuid sellest hoolimata oli saali üsna täis.



«It’s f***’ great to be in Estonia!» ja «Are You with me, Estonia?» viskas laulev kitarrist Tim McIlrathi viisakusavalduse, et on kuradi tore siin olla, ja nõudis kinnitust, et publiku heakskiit on ikka saavutatud.



Saanud vastuseks üksmeelse võimsa kisakoori, läks niigi vinge rebimine veel pöörasemaks. Higi voolas, mehed tegid oma lavatantsu, laulja kummutas pudelist vett (mitte õlut!) ja pritsis (vist Eviani?) veega esiridade publikut. Ilmselt on kõik Rise Againsti liikmed suured veejoojad – riietusruumi oli tellitud 72 pudelit mullita vett.



Korraks moodustus publiku sekka sisering, hüper-tantsu-möllu tsoon – niisugust tõuklemist-sebimist pole varem vähemalt klubikontsertidel märganud. Kui Tim ühe fännidele tuttavama loo alguses akustilise kitarri haaras ja laulu lahti lõi, reageeris publik välgumihklite süütamisega ja laulis vapralt kaasa.



Ainus, mis Timi juures veidi häiris: pidev lavale sülitamine. Matslik! Õnneks ei teinud ta seda nii tihedalt nagu Ozzy Osbourne’i bändi kitarrist Zakk Wylde, kes sülgab lavale iga viie minuti tagant.



Pikalt nad muidugi ei teinud. Tunni jagu, ja siis lahkusid. Jooksid vist energiast tühjaks. Võimas vilekoor ja hõikumine «Rise Against! We want more!» ehk «Me tahame veel!» tõi bändi lisalugude veerandtunniks tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles