Bridget Fonda mängib filmis «Estonia» hukust

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mais hakkab rahvusvaheline tiim väntama filmi Estonia hukust, kus peaosa, katastroofi põhjusi uurivat ajakirjanikku Jutta Rabet mängib Hollywoodi näitleja Bridget Fonda, kirjutab SL Õhtuleht.

Bridget Fonda (36) kehastab Estonia huku filmis «Code: Baltic Storm» ajakirjanik Jutta Rabet, kes otsustab hakata iseseisvalt laeva põhjamineku põhjusi uurima. «Bridget Fonda suur läbimurre on veel tegemata,» ei arvanud filmifriik Lauri Kaare Fondat Hollywoodi esinäitlejate hulka. «Ta on olnud üks neid näitlejaid, kelle nimi ja nägu on inimestele tuttavad, aga keda ei saa veel päris staariks nimetada.» Varem on räägitud, et filmis mängivad ka Julia Ormond ja Martin Sheen, kuid nende näitlejatega pole lepingut sõlmitud. Filmivõtted Maltas, Saksamaal ja Taanis algavad mais ja peaksid lõppema novembriks. Ekraanile peaks põnevusfilm jõudma järgmise aasta alguses. Filmi produtsent on koos miljonär Greg Bemisega möödunud aasta sügisel Estonia vrakile sukeldumist organiseerinud sakslanna Jutta Rabe. Stsenaariumi autor on aastaid Estonia hukku uurinud Rootsi advokaat Henning Witte. Dialoogid on filmi tarvis kirjutanud kanadalane J. A. Geodet. Täispika mängufilmi «Code: Baltic Storm» ajendiks sai väide, et Estonia koos 852 inimesega uppus Läänemerel 1994. aasta septembritormis maffia vandenõu tõttu. Stsenaariumi järgi uputati Estonia selleks, et peatada relvastussüsteemi smugeldamist Ühendriikidesse. Estonia huku uurija Henning Witte sõnul ei tehta Titanicu sarnast paanika- ja hirmufilmi. Estonia hukust on alles vähe aega möödas. Vaataja ei näe laeva, inimeste hukkumist ega koledusi. Filmi keskel plahvatab pomm, vesi tungib laeva ja kõik, kirjeldas Witte sisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles