Contra on värsse veeretanud juba 20 aastat

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Produktiivne luulemees Contra.
Produktiivne luulemees Contra. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Tuleval nädalal, 17. novembril täitub täpselt 20 aastat sellest, kui Margus Konnula kirjutas luuletuse «Miks me ei jõudnud kommunismi?» Sündmuses sai pika ja järjepideva pegasuse-lennu avapauk. Contra nime all tuntud mees on tänaseks loonud ligi 5000 luuletust, luuleraamatuid välja andnud ligi paarkümmend.


Sellel puhul on just 17. novembril kell 15 Võrumaa keskraamatukogus väike luule- ja meenutusteõhtu «20 aastat Contra luulet», mis on saanud ka juba väikeseks traditsiooniks, sest 5 ja 10 aastat tagasi samal kuupäeval olid luuleõhtud Tartus ja Tallinnas.



Konnula enda kinnitusel erineb tähtpäevahõnguline luuleõhtu tavalisest eelkõige selle poolest, et ettekandmisele tulevad vähemtuntud tekstid.



Aastapäevaks valmis ka omapärane luulekogu «Contra aastahing», mida saab muide ka kalender-märkmikuna kasutada - igal nädalal on oma luuletus, mõnel ka mitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles