Sleepwalkers näitab maailma lühifilmide koorekihti

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Väike puust linn», režissöör Ragne Mandri Balti filmi- ja meediakoolist
«Väike puust linn», režissöör Ragne Mandri Balti filmi- ja meediakoolist Foto: PÖFF

PÖFFi avapaugu annab tudengi- ja lühifilmide festival Sleepwalkers, kus linastub kokku 109 lühifilmi.


«Tänavu toimub juba Sleepwalkers juba kümnendat korda,» ütles alafestivali juht Helen Vinogradov. «Mullu näitasime ka reklaame ja muusikavideoid, aga tänavu oleme suurendanud professionaalsete lühifilmide eriprogrammi.»

Ehkki alafestivali nimi viitab noortele, istub saalis publikut seinast seina, rääkis Vinogradov. «Viimase paari aastaga on keskmine vanus tõusnud. Vanimad fännid, kellega mina olen rääkinud, on 75-aastased, kes käivad usinalt filme vaatamas ja jauravad isegi meie õhtustel üritustel täitsa hommikuni. Aga muidugi on ka gümnaasiumiealist publikut.»

Sleepwalkersi filme näidatakse Tallinnas Von Krahli teatris ja Kinomajas. Mõlemas saalis on vaid mõnikümmend kohta üle saja, seega tasub piletiostmisega kiirustada. Sleepwalkersi piletid on kaunis soodsad, 50 krooni (sooduspilet 40). Selle raha eest näeb ühel seansil 4-6 lühifilmi.

Mida nende 109 filmi hulgast valida, kõiki ei jõua isegi andunuim fänn ära vaadata? Helen Vinogradov soovitas kindlasti tähelepanu pöörata võistlusprogrammile, sest sinna on kogunenud aasta lühifilmisaagi koorekiht tervest maailmast.

«Samuti on väga põnev Šoti filmiprogramm. Meil on kavas kolm seansitäit viimase kolme aasta šoti lühifilme. Soovitan kindlasti neid vaadata. Me oleme harjunud küll briti filmidega, aga šotlastel on veel hoopis oma eraldi huumorisoust. Huvitavad lood ja hea kvaliteet, tasub vaadata,» soovitas Vinogradov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles