Teatriliidu esimeheks sai näitleja Rein Oja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Teatriliit valis eile erakorralisel koosolekul liidu uueks esimeheks näitleja Rein Oja, kes oli ainus kandidaat. 259st koosolekule registreerunud delegaadist võttis hääletamisest osa 225 - neist 206 hääletas Rein Oja poolt ja 19 vastu.

Oja sõnul ei kavatse ta uues ametis mingeid kardinaalseid muutusi ette võtta. «Siiski on üks suund, millega peaks rohkem tegelema,» ütles ta. «Ärgem kuulugem teatriliitu lihtsalt niisama, vaid tahtkem kuuluda ja tahtkem selle kuulumise eest midagi tahta.»

Ühe mütsi all

«Paljud küsivad, mida nad teatriliidu liikmemaksu makstes saavad. Tahaksin jõuda nii kaugele, et teatriliidu alaliidud ja nende liikmed räägiks, mida nad selle raha eest tahavad. Kui inimene läheb poodi, siis ta ju ei lao raha niisama letile ega küsi, mida ma selle eest saan,» selgitas Oja.

Teatriliidu peamist eesmärki nägi Oja selles, et katusorganisatsioonina on liidul tunduvalt lihtsam esindada sellesse kuuluva 16 ühenduse ja organisatsiooni huve riigivõimu ees, samuti kaitsta loomingu ja selle esitajatega seotud õigusi. «Asja on tunduvalt kergem ajada, kui loomingulised jõud on koondunud ühe mütsi alla,» rääkis ta.

Allik loobus ametist

Rein Oja on sündinud 1956. aastal. Ta sai näitlejahariduse Tallinna lavakunstikateedris ning on töötanud näitlejana Noorsooteatris ja Tallinna Linnateatris. 1998. aastast on Oja vabakutseline näitleja, ühtlasi tegutseb ta lavavõitluse õpetajana. Oja on Eesti Näitlejate Liidu esimees ja teatriliidu juhatuse liige.

2000. aasta jaanuarist teatriliitu juhtinud poliitik ja kultuuritegelane Jaak Allik loobus sellest ametikohast, sest ta pidas võimatuks olla ühtaegu teatriliidu esimees ja Ugala teatri direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles