Seriaal Valgest Majast võitis kaheksa Emmyt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameeriklasi vallanud patriotismilaine mattis pühapäeva õhtul enda alla ka Emmy teleauhindade tseremoonia Los Angeleses - kokku kaheksa Emmyt sai USA kujuteldavast presidendist ja tema Valge Maja läänetiivas usinalt töötavast meeskonnast jutustav telesari «The West Wing», mida Eesti Televisioon (ETV) näitas pealkirja all «Presidendi meeskond».

ETV programmitalituse juht Ilmar Raag kinnitas, et «Presidendi meeskonna» uusi seeriaid näeb Eesti vaataja kevade poole. «Seda seriaali hinnatakse alati väga realistlikult ja samas vaimukalt läbi töötatud stsenaariumi pärast,» selgitas Raag. «Pidevalt tehakse vihjeid reaalsest elust teada olukordadele ja inimestele.»

Raagi sõnul võib selle seriaali kohati äärmusliku realismi tõttu olla Eesti vaatajail kõigist neist asjadest raskem aru saada kui Ameerika kultuuriruumis elaval inimesel. «Samas olen ma kuulnud, et Eesti diplomaatide koolis on see sari enam-vähem kohustuslik,» ütles ta.

Glamuur ja patriotism

Kaheksast Emmyst ihaldusväärseim oli auhind parima draamasarja kategoorias, mille «West Wing» võitis teist aastat järjest, edestades tänavu Eesti televaatajailegi tuttavaid seriaale «The Sopranos» («Sopranod»), «Law & Order» («Seaduse nimel») ja «ER» («Kiirabihaigla»).

Parima komöödiasarja Emmy sai New Yorgis elavate vallaliste sõbrataride seiklusrohkest elust jutustav sari «Sex and the City» («Seks ja linn»), mida Eesti telekanalitest näitab praegu TV 3.

Parima mees- ja naisnäitleja Emmyd said seriaalis «Sopranod» neurootilist maffiabossi ja tema naist mängivad James Gandolfini ja Edie Falco. Kokku võitis «Sopranod» neli auhinda, teatas uudisteagentuur AP.

Parima naiskõrvalosatäitja auhinna pälvis Allison Janney pressisekretär C. J. Creggi rolli eest seriaalis «West Wing» ja parima meeskõrvalosatäitja Emmy sai Bradley Whitford presidendi nõuniku Josh Lymani rolli eest samas seriaalis.

Patriotismi väljendasid ameeriklased veel selgi moel, et tänavusel tseremoonial hoiduti liigsest särast - uhkete kleitide ja paljastatud selgade asemel nägi tunduvalt tagasihoidlikumaid rõivaid. Ameerika Ühendriike tabanud terrorirünnakute põhjustatud kurbusest andis tunnistust seegi, et tseremooniale saabujate teed kattev punane vaip oli leina märgiks asendatud mustaga, kirjutas Ananova.com.

Emmy auhinnatseremoonia algas samas tonaalsuses - koor ja trompetist Phil Driscoll esitasid «America the Beautiful», laulu, mis viimaste kuude traagiliste sündmuste taustal on saanud pea kohustuslikuks igal avalikul üritusel. Paljud kohalviibijad kandsid Ameerika lipuvärvides linte või rinnamärke.

Seda kandis ka tseremoonia erikülaline Ellen DeGeneres, keda Eesti televaataja teab seriaalist «Ellen». «Mulle tundus väga tähtis täna õhtul siin olla. Mõelda vaid, mis võiks Talibani veel rohkem ärritada, kui näha ülikonnas lesbilist naist ümbritsetuna juutidest,» viskas ta nalja.

Tseremoonia lükkus edasi

Ameerika telekunsti ja -teaduse akadeemia president Bryce Zabel ütles üleeile, et terrorismi ei lõpeta purustatud klaasid ja hävitatud elud, vaid terrorismi eesmärk on murda ellujäänute vaim. Tema sõnul ei saanud seepärast tulla vastu terroristide ootustele ja jätta ära tänavune Emmyde jagamine, sest pesapall, Broadway ja Emmyd on osa Ameerika sümboleist.

53. Emmyde jagamine pidi algselt toimuma 16. septembril, kuid lükati siis - viis päeva pärast New Yorgi ja Washingtoni ründamist - edasi oktoobrisse. Oktoobrisse kavandatud tseremoonia lükkus omakorda edasi seoses USA õhurünnakute algusega Afganistanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles