Hiiumaa muuseum sai esikoha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriministeeriumi korraldatud muuseumide konkursil «10 aastat taasiseseisvunud Eestit» võitis esikoha ja sai 30 000-kroonise auhinna Hiiumaa muuseum näitusega «10 aastat oma kodu ehk viie pere lood». Konkursi võitjad tehti teatavaks eile Kärdlas.

Kultuuriministeeriumi kunstide osakonna juhataja Reet Mikkeli sõnul oli hiidlaste idee teha näitus viiest perekonnast, kes on sama vanad kui taasiseseisvunud Eesti, esikohta väärt.

«Asjaolu, et kümme aastat tagasi abiellunud paarid olid nõus andma sealse muuseumi käsutusse oma isiklikke esemeid, kirju jm, näitab, et muuseumi usaldatakse ega kardeta, et neid asju kasutatakse naeruväärses kontekstis,» selgitas ta.

Teise koha ja 20 000 krooni sai Võrumaa muuseum näitusega «Meie mehed Toompeal», mis keskendus Võrumaalt pärit Riigikogu praegustele liikmetele.

Þürii otsustas välja anda kolm kolmandat, 5000-kroonist auhinda. Need said Iisaku muuseum näitusega «10 aastat oma riiki», Mõniste muuseum näitusega «10 aastat reformituultes - kaotatud lahing...» ja Järvamaa muuseum oma osalusmänguga Eesti Vabariigi eakaaslastele.

Veel anti välja üks kultuuriministri tänukiri, mis läks Läänemaa muuseumi poeprojektile «Me ei tahtnud sellist Eestit!». Kokku osales konkursil 15 muuseumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles