ERR.ee: täna avati Pärnu XXII filmifestival

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto möödunud aasta Pärnu filmifestivalilt.
Foto möödunud aasta Pärnu filmifestivalilt. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Täna avati Pärnu uue kunsti muuseumis 22. Pärnu filmifestival, mille valikkava näeb peale Pärnu ka Otepääl, Haapsalus, Manija saarel, Rakveres, Põlvas, Viljandis ja Heimtalis.

Soosaare sõnul on festival traditsiooniliselt jäänud põhiväärtuste juurde, mis puudutab põlisrahvaste kultuuride ja keelte toetamist, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Seekordse festivali sõnum on, et inimesed käiksid loodusega mõistlikult ümber.

«Kahjuks on maakera kliima hakanud sedavõrd võimsalt just inimtegevuse tõttu muutuma, et kui me nüüd targalt edasi ei ela, siis on lõpp varsti käes,» märkis Soosaar.

Esimese filmina näidati Pärnus Tšehhi režissööri Margareta Hruza filmi «Kodu». Film on Hruza vanematest, kes 1967. aastal Prahasse tunginud tankide eest Läände põgenesid ja Oslo Ooperis hiilgavat karjääri tegid, hiljem aga jättis ema pere maha. Nüüd püüab naine üksikuid vanemaid taas kokku viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles