Emajõelinnas käivad käsikäes rahu ja surm

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tartu rahutused», 21 novelli, koostanud Berk Vaher, kirjastanud Petrone Print, 2009, 264 lk.
«Tartu rahutused», 21 novelli, koostanud Berk Vaher, kirjastanud Petrone Print, 2009, 264 lk. Foto: TPM

Michael Jackson, Marju Lauristin, kõhkleja Bernard, Martin Samõkov, Tartu Postimehe kultuuriajakirjanik RH... Mis on neil ühist? Nad on raamatu «Tartu rahutused» juttude tegelased.


Neid ühendab ka nende nii või teisiti seotus Tartuga. Raamatus avaldatud autorid on sellele linnale mõeldes kirjutanud 21 ulmelist ja olmelist, minevikulist ja tänapäevast novelli, sealhulgas Tartu surmast ja Tartu rahust.



Autorite hulgas on väga tuntud kirjanikke, nagu näiteks Jaan Kaplinski ja Leelo Tungal, aga ka kirjanikutee alguses seisjaid, nagu näiteks Katrin Ruus ja Põim Kama. Neljandik lugusid on varem trükis ilmunud.



Novellikogu «Tartu rahutused» on üllitanud reisiraamatutega «Minu Ameerika» («...Itaalia», «...Soome» jms) kuulsust kogunud kirjastus Petrone Print.



Teisipäeval trükikojast tulnud kogumiku esitlemine on kavas homme kell 17 Tartu kirjandusmaja krüptis. Pet­rone Prindi projektijuht Kairit Lillepärg loodab esitlusel kujunevat tavapärasest rahutumat õhkkonda.



Seda kujundama on välja mõeldud mõne novelli autori ja publiku koostöös raamatu lisaloo kirjutamine. Kõik, mis parajasti näppude alt arvutiekraanile läheb, jõuab suurele ekraanile lugejate ette. Modereerib Berk Vaher.



Üks ühisjutu kirjutajaist on arvatavasti Piret Bristol. «Minu lugu «Tartu naised» ilmub selles raamatus esimest korda, kuid varsti on selle loo natuke muudetud ja pikem versioon kättesaadav ka mu oma raamatus «Usuvaenlane». See ilmub kas jõuluks või pärast jõulu,» märgib ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles