Rahvuskultuuri Fondi juurde loodi teatrikunstnik Mei Fond

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond (ERKF) nõukogu esimees Eri Klas ja Mari-Liis Küla-Reinsalu allkirjastasid täna lepingu, millega ERKF-i juurde moodustatakse professor Natalie Mei Fond.

Professor Natalie Mei Fondi eesmärgiks on taasväärtustada kavandikultuuri, toetada professionaalsete ja tulemuslike lava- ning kostüümikujundajate tegevust ja täiendõpet, rääkis Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond tegevdirektor Toivo Toomemets. «Esimesed stipendiumid 100.000 krooni suuruse põhikapitaliga fondist eraldatakse 2003. aasta sügisel. Stipendiaadid nimetab Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond nõukogu Eesti Lavastuskunstnike Liidu poolt tehtud ettepanekute alusel.» Teatrikunstnik, raamatugraafik ja pedagoog Natalie Mei sündis 10. jaanuaril 1900. aastal Liepajas Hiiumaalt pärit laevakapteni perekonnas, kust on sirgunud kolm eesti kunstiloos silmapaistvat naiskunstnikku - lisaks Natalie Meile ka ta õed Lydia Starkopf-Mei ja Kristine Mark-Mei. Kunstiõpinguid alustas Mei 1918. aastal Petrogradis Kunstide Edendamise Seltsi koolis, jätkas Tallinnas Nikolai Triigi juures ning aastail 1921 - 1924 «Pallases». 1920. aastatel huvi äratanud noore autori loometeesse tõi pöörde tööleasumine aastal 1929 Ants Lauteri kutsel «Estoniasse», millest kujunes oluline tähis kogu Eesti teatriloos. Natalie Mei suri 29. juulil 1975. aastal Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles