Meediaarvustus: Jälle üks mõtteta saade

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Nõrgem pool. Litsiks sündinud», ETV esmaspäeval kell 22.15

Alustame hinnangust: saade oli nõrk. Alustades ideest ja lõpetades teostusega. Saadet painasid paljude Eesti probleemsaadete vead - pinnapealsus ja skemaatilisus. Kõik oli justkui «poliitiliselt korrektne»: oli üks (isegi mitu) lits(i), üks minister, üks linnaametnik, üks psühholoog (sotsioloog, naisuurija vms). On ka nähtus, mis ajab oma juuri ühiskonnas aina sügavamale, aga ei olnud tegijatel jõudu (mõistust, teadmisi vms), et teemast üle olla.

Kas tegijad üldse esitasid endale küsimuse: milleks see saade? Või käisid asjad nii, et tuli tellimus, raha oli ja siis lihtsalt pandi saade kuidagiviisi kokku.

Prostitutsioon on nii vana nähtus ja ka meil räägitakse sellest juba söögi alla ja söögi peale - küll sotsiaalsest, majanduslikust ja moraalsest aspektist -, aga mis on muutunud? Selleski saates vaid räägiti.

Ainus järeldus, milleni saate tegijad jõudsid, on see, mida väljendas psühholoog Tiina Naarits - süüdi on mehed. Nemad tuleb üles puua või risti lüüa. Kas selleks tuli aga aega, raha ja inimjõudu kulutada?

Ainuke huvitav persoon oli taksojuht Jüri oma eheda elufilosoofiaga. Aga tema ju õigustas prostitutsiooni!?

Et saate tegijaks oli Haridusmeedia eesotsas tuntud haridussaadete tegija Tiina Kangroga, võiks arvata, et see on mõeldud ka n-ö õppevahendiks?! Ma ei tea, mida küll mõtlesid tegijad, kui demonstreerisid ekraanil nii pikalt alasti naisekeha või lasid ühel litsil rääkida, kuidas ta ühe (kerge) õhtuga 10 000 krooni teenis.

Vaatamata lõpus ekraanil olnud hoiatavatele arvudele võis saate allhoovuses näha hoiakut: «Mehed on küll sead, aga mis siis - papp, ja suur papp, ju tuleb siiski!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles