«Euroopa Oscareid» jagatakse järgmisel aastal Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta pärast rullib filmidiivade jaoks punase vaiba lahti Tallinnas Solarise keskus.
Aasta pärast rullib filmidiivade jaoks punase vaiba lahti Tallinnas Solarise keskus. Foto: Caro / Scanpix

Järgmisel aastal toimub Euroopa Filmiakadeemia auhinnagala Tallinnas Solarise keskuses.

«Euroopa kultuurielu üks aasta tippsündmusi on suurepärane avalöök Tallinna Euroopa kultuuripealinna-aastale 2011. aastal,» ütles aasta pärast Tallinnas toimuva auhinnagala peaprodutsent Peeter Rebane.

Lisaks filmistaaridest nimekatele väliskülalistele, Euroopa Filmiakadeemia liikmetele ja ligi 300 ajakirjanikule jõuab Solarise keskuses korraldatav gala enam kui poolesaja riigi televaataja ette.

Täna õhtul on Rebane koos eestlaste delegatsiooniga Saksamaal Esseni linnas toimuval Euroopa Filmiauhindade jagamisel, et võtta pärast aasta olulisimat filmisündmust Euroopas üle ürituse korraldamise teatepulk.

Tallinna üritust korraldava MTÜ EFA 2010 meeskonda kuuluvad lisaks Rebasele PÖFFi juht Tiina Lokk, PÖFFi tegevjuht Kristo Tohver ja teleprodutsent Tarmo Krimm.
Tallinn sai õiguse võõrustada 2010. aasta Euroopa filmiauhindade galat 2007. aasta detsembris Berliinis toimunud 20. filmigalal.

Euroopa filmiauhindade pidulik jagamine toimub igal teisel aastal Berliinis, vahepealsetel aastatel aga mujal. Tänavu korraldatakse «Euroopa Oscarite» auhinnagala erandkorras Berliini asemel Essenis.

Euroopa Filmiakadeemia loodi siinse filmikunsti edendamiseks 1989. aastal ning selle esimeseks presidendiks oli rootsi filmirežissöör Ingmar Bergman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles