Barbi Pilvre: Vabadussõja võidusammas on aasta ämber

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uues valguses särav võidusammas Vabaduse väljaku taustal.
Uues valguses särav võidusammas Vabaduse väljaku taustal. Foto: Toomas Huik

Meediaspetsialist ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige Barbi Pilvre leiab, et Vabadussõja võidusammas koos selle ümber siiani toimuvaga on aasta ebaõnnestumine.

«Vabadussõja võidusammas on sümbolina häbistanud Eesti riiki,» ütles Raadio2-e saates «Olukorrast riigis» aasta lõpu puhul erikülaliseks olnud Barbi Pilvre.

Pilvre sõnul sai kõik alguse sellest, kuidas kunstiülduse arvamusi samba kohta absoluutselt ei kuulatud. «Ja nüüd töö käigus selgub, et lambid ei põle, klaaspaneelid tulevad lahti jne,» lisas ta.

«See paistab tõesti suhteliselt mõnitusena, et pärast kõike, mis on olnud, sammas lõpuks ei tööta ka veel,» ütles üks kahest saate põhitegijast, ajakirjanik Anvar Samost. Ta meenutas siiski, et väga paljudele inimestele sammas meeldib ja osa selle kriitikutest on läinud natuke liiga kaugele.

«Miskipärast mul on ettekujutus, et asjad hakkasid halvasti minema, kui samba ehituse eestvedajaks valiti kaitseministeerium,» märkis saate teine tegija ajakirjanik Kalle Muuli. «Tegemist ei ole ju kaitserajatisega, vaevalt me sellega vaenlasi peletame.»

Samost lõpetas: «Seal ta seisab ja maha võtma teda keegi sealt ei hakka, see on selge.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles