Jänes palub ERRil kaaluda Maris Johannese töölejätmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Jänes
Laine Jänes Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriminister Laine Jänes saatis rahvusringhäälingu (ERR) juhatusele ja ringhäälingunõukogule kirja, milles palub kaaluda raadiotöötajate usaldusisiku Maris Johannese töölejätmist.

«Arvestades ERRi kõrge kvaliteediga kultuurisaadete kestmise tähtsust ja ka paljude väärikate kultuuriinimeste selgelt väljendatud muret, palun ERRi juhatusel ning nõukogul veel kord põhjalikult kaaluda otsust ja loodan, et leiate võimaluse võtta arvesse kultuuriüldsuse kaalukas palve,» kirjutas Jänes.

Kultuuriminister märkis, et Maris Johannese professionaalsed ja isikupärased kultuuri- ja keelesaated «Keelekõrv» ja «Luuleruum» on olulised eesti keele ja kultuuri väärtustamise seisukohalt ning leidnud kindla ning tänuliku kuulajaskonna, kujunedes aastatega ERRi programmi kõrgelt hinnatud saadeteks.

Mitmed organisatsioonid ja ligi paarsada kultuuritegelast on väljendanud avalikult vastuseisu ERRi juhatuse kavale koondada raadiotöötajate usaldusisik Maris Johannes.

Raadiotöötajate ametiühingu usaldusisiku Maris Johannese koondamist on teiste hulgas avaliku kirjaga tauninud üle üle 180 Eesti kultuuri- ja ühiskonnategelase, kirjanike liit ja ajakirjanike liit.

Täna tegi avaliku pöördumise ka teenistujate ametiliitude keskorganisatsioon TALO, märkides, et raadiotöötajate usaldusisiku Maris Johannese koondamine on ohu märk kodanikuühiskonna aluspõhimõtete ignoreerimisest.

ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles detsembri keskel, et usaldusisku koondamiseks on oma seadusandlik protseduur ja see on kavas igati korrektselt läbida.

Aasta lõpus koondatav Raadioteatri toimetaja Maris Johannes alustas tööd Eesti Raadio kultuurisaadete toimetuses 1993. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles