ERR: Johannese koondamist on põhjalikult kaalutud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu logo.
Rahvusringhäälingu logo. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusringhäälingu juhatus ja nõukogu kinnitasid Maris Johannese koondamist kritiseerivatele pöördumistele vastates, et nii tema kui ka teiste koondatute puhul on enne otsustamist kõiki asjaolusid põhjalikult kaalutud.

Juhatus ja nõukogu teatasid kirjanike liidu, ajakirjanike liidu, TÜ keele- ja kultuuriinstituudi ja TALO pöördumistele vastates, et Maris Johannese ametikoha koondamisest ja selle ümber puhkenud diskussioonist on neil palju õppida - esmalt seda, et tehtav läheb väga paljudele korda, vahendas ERR uudisteportaal kirja.

Rahvusringhääling kinnitas, et erinevalt paljudest teistest Euroopa avalik-õiguslikest ringhäälingutest ei kavatse ERR raadioteatri toimetust likvideerida, pigem vastupidi - selle žanrina arendamist ja uute kuuldemängude arvu kasvatamist.

«Iga töökoha koondamisele on eelnenud põhjalik arutelu, mille käigus on kaalutud selle sammu tagajärgi organisatsioonile ning inimesele, kes kaotab töö ja sissetuleku,» seisis teates.

«Samas ei saa tähelepanuta jätta, kuidas üks või teine inimene sobitub kollektiivi ning kas ja mil viisi ta toetab organisatsiooni ühtset toimimist, Maris Johannese puhul on kõiki neid asjaolusid kaalutud,» kinnitas rahvusringhäälingu juhatus.

Eesti Rahvusringhääling andis paar nädalat tagasi koondamisteate raadioteatri toimetajale Maris Johannesele, kes juhib saateid «Keelekõrv» ja «Luuleruum» ning on ühtlasi raadiotöötajate usaldusisik.

Tema koondamist on teiste hulgas avaliku kirjaga tauninud üle 180 Eesti kultuuri- ja ühiskonnategelase, kirjanike liit, ajakirjanike liit, täna tegi avaliku pöördumise ka teenistujate ametiliitude keskorganisatsioon TALO ning palvekirja Johannese töölejätmiseks saatis ka kultuuriminister Laine Jänes.

ERR on tänavu oma eelarvet kärpinud 52 miljoni krooni võrra. Selleks on lõpetatud mitmeid saateid, koondatud 50 töökohta ja vähendatud töötajate palku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles