Maris Johannes: hea teada, et raadiost hoolitakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Johannes
Maris Johannes Foto: Üks

Rahvusringhäälingust koondamisteate saanud kultuurisaadete toimetaja Maris Johannes eelistab valjule avalikule kaitsekärale vastukaaluks ise napisõnaline olla ja ootab ära oma viimase vestluse organisatsiooni juhtkonnaga.

Juba enam kui nädala jooksul üha pikeneb nende organisatsioonide ja inimeste nimekiri, kes Vikerraadio saadete «Keelekõrv» ja «Luuleruum» toimetaja ning ühtlasi raadiotöötajate usaldusisiku Maris Johannese koondamise vastu sõna võtavad.

Maris Johannes ütles Postimees.ee'le, et eelistaks ise praegu avalikkuse ees vait olla, sest tal on «mitmed asjad üsna õhus».

«Üks arupidamine juhtkonnaga on pooleli, seetõttu olen praegu napisõnaline,» põhjendas Johannes.

Avalikkuses Maris Johannese kui usaldusisiku koondamise vastu sõna võtnud ametiühingud ja ajakirjanike liit on märkinud, et raadiotöötajate omavaheline usaldus ja töömeeleolu on selle tõttu väga palju kannatanud. «Ma arvan, et eks ikka inimesed on ärevuses,» arvas ka Johannes. «See teeb olukorra keeruliseks,» tõdes ta, et järjest teise raadiotöötajate usaldusisiku koondamine on märgilise tähtsusega.

«Isiklikult ma olen meeldivalt jahmunud,» kostis Johannes küsimusele, kas kõigi organisatsioonide ja kultuuritegelaste tema kaitseks sõnavõtt oli talle üllatus või mitte. «Nii ja naa. Kuid kogu selle ebameeldiva asja juures on hea teada, et raadiost hoolitakse.» Toimetaja sõnul ei saa ta muidu oma tööle nii massiliselt tagasisidet.

Mis kuupäevast Johannes koondatakse, ei tahtnud ta praegu täpsustada. «Kuna mul on vestlused pooleli, ei tahaks ma seda praegu kommenteerida, lihtsalt ei ole selleks õige aeg.»

Detsembri algul koondamisteate saanud Johannese viimaseks tööpäevaks on ERRi pressiesindaja kinnitusel märgitud 31. detsember.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles