Sven Lõhmus: Eesti heliloojad ei suhtle omavahel

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väsinud ja õnnelikud: lauluga «Rändajad» Eesti Eurovisiooni finaali viinud Urban Symphony solist Sandra Nurmsalu (vasakult), laulu autor Sven Lõhmus ja tšellomängija Mari Möldre.
Väsinud ja õnnelikud: lauluga «Rändajad» Eesti Eurovisiooni finaali viinud Urban Symphony solist Sandra Nurmsalu (vasakult), laulu autor Sven Lõhmus ja tšellomängija Mari Möldre. Foto: Alain Douit / EBU

Helilooja Sven Lõhmuse hinnangul on Eesti muusika muu maailmaga võrreldes vaene sellepärast, et heliloojad ja produtsendid eelistavad omavahel mitte suhelda, teatas

ERR Uudised

.

«Igaüks teeb omaette oma kodus, keldris, oma stuudios, oma boksis, aga sellist sotsiaalset läbikäimist omavahel ei ole. See on Eesti omapära,» rääkis Lõhmus ETV aastalõpusaates «Õhtu tähtedega».

Tänavusele Eurovisiooni lauluvõistlusele taas eduka hiti kirjutanud Lõhmus nentis, et ega kolleegid polegi teda selle saavutuse puhul õnnitlenud.

«Ega ma ei peagi kedagi enda konkurendiks - mitte et ma kedagi alahindaks, aga ma lihtsalt ei arva endast nii hästi, et ma oleks nii kõva mees, et keegi mind õnnitlema peaks,» ütles Lõhmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles