Kumu külastatavus tasuta päevadel tõusis mullu märgatavalt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumu hoone
Kumu hoone Foto: Pm

Eesti Kunstimuuseumi kõigis filiaalides on kvartali viimane neljapäev traditsiooniliselt tasuta külastuspäev, viimane neist juhtus olema 31. detsembril. Kuigi muuseumid olid aasta viimasel päeval avatud vaid neli tundi, oli huvilisi palju ja ainuüksi Kumu külastas kokku 1500 inimest.


Kui üldiselt jäi 2009. aastal Kumu kunstimuuseumi külastajate arv samasse suurusjärku nagu kahel eelmisel aastal, siis külastatavus tasuta päevadel tõusis 2009. aastal võrreldes varasemate aastatega märgatavalt.

Rekord püstitati Muuseumiööl, 16. mail, kui Kumus käis üle 8000 inimese, mis on päeva kohta kõigi aegade parim tulemus Kumu ajaloos.

Kumu direktor Anu Liivak on tulemusega rahul. «Järelikult publik tunneb Kumu vastu huvi ja hoiab end meie tegevusega kursis. Meil on põhjust tulemustega rahul olla,» ütles Liivak.

Kokku külastas Eesti Kunstimuuseumi 31. detsembril 2009 üle 2000 inimese, neist 1500 käis Kumus, 300 Kadrioru kunstimuuseumis, ligi 100 Adamson-Ericu muuseumis ja natuke üle 200 Niguliste muuseumis.

Eesti Kunstimuuseumi peadirektor Sirje Helme peab oluliseks tasuta külastuspäevade traditsiooni ka sel aastal jätkata. «Oleme rõõmuga näinud, kuidas huvi kunstimuuseumi vastu pidevalt kasvab. Meie jaoks on oluline samamoodi jätkata, et inimesed saaksid näha võimalikult palju näitusi,» sõnas Helme.

Järgmine tasuta külastuspäev kõigis Eesti Kunstimuuseumi filiaalides on rahvusvahelisel giidide päeval, 21. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles