Tartu paneb Euroopa tantsima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pastlad. Pilt on illustratiivne.
Pastlad. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ott / Virumaa Teataja.

Tartu on ametlikult kinnitatud Euroopa suurima folkloorifestivali Europeade korraldajaks aastal 2011.


Europeade on alates 1964. aastast toimuv iga-aastane Euroopa suurim rahvakultuuri rändfestival, kus jäme ots on rahvatantsu käes. Osalejaid on olenevalt aastast 4500–6000 peaaegu kõikidest Euroopa riikidest.



«Kõigi nende rahvatantsijate ja -muusikute Tartus võõrustamine annab meile suurepärase võimaluse end Euroopas laiemalt tutvustada,» märkis linnapea Urmas Kruuse. «Samas on see pidu ka meie enda tantsijaile ja rahvakultuuri nautijaile.»



Saanud ametliku kinnituse, otsustas Tartu linnavalitsus sõlmida lepingu sihtasutusega Tartu Muusikafestival Europeade’i korraldamiseks aastal 2011. Tartu Muusikafestival on korraldanud ka näiteks rahvusvahelisi hansapäevi. Europeade 2011 projektijuht on Ants Johanson.



Ühtlasi otsustas linnavalitsus osaleda partnerina Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse rahastatavas projektis, mille eesmärk on edendada Europeade’iga seotud turundustegevusi.



Projekti kogumaksumus on 1 428 500 krooni, millest Tartu panus on 428 500 krooni. Kogu Europeade’i korraldamiseks kulub linnal 6 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles