Meteoorina tõusnud ansamblit Sinine kuulab isegi president

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mauno Meesiti (keskel) sooloprojektina alguse saanud Sinine annab jõulisi ja ekspressiivseid kontserte. Vokalisti kõrval on klahvpillimängija Liisa Hirsch (vasakul) ja kitarrist Andre Pichen (paremal).
Mauno Meesiti (keskel) sooloprojektina alguse saanud Sinine annab jõulisi ja ekspressiivseid kontserte. Vokalisti kõrval on klahvpillimängija Liisa Hirsch (vasakul) ja kitarrist Andre Pichen (paremal). Foto: promo

Eelmisel nädalal pisteti Mauno Meesitile ansamblist Sinine pihku väärikas «Aastahiti demo» auhind. Mida see tema jaoks tähendab ja millega Sinine tegeleb?



«Loomulikult olen rõõmus, et minu kirjutatud lugu leidis tunnustust ja et Sinine oli nende üheksa bändi ja artisti seas, keda peeti Eesti muusikailmas aasta silmapaistvaimateks,» tunnistab Meesit, kellega koos musitseerivad Liisa Hirsch ja Andre Pichen.



Võidulaulu «Empty Me Of Emptiness» tutvustamisel mängis Meesiti sõnul suurt rolli Raadio 2, kes selle kohe nädala looks valis ja bändiliikmeid oma saadetesse juttu vestma kutsus.



Saksa firma tiiva all


Oma muusikat iseloomustades valib noormees pikalt ja hoolikalt sõnu. «Sinise muusika on segu pop-elektroonikast, tumedamast rokist,

ambient

’ist,

indie

’st, folgist ja paljust muust. See on muusika, mille sisse võid rändama minna ning ära tunda ausa emotsiooni,» räägib ta.



Samas ei hoia Sinine ühestki stiilist kinni ja nende muusikat kuulavad Meesiti sõnul elektroonilise popi fännid, aga ka rokiinimesed. «Hiljuti ilmunud leheartiklist lugesin, et ka Eesti president,» rõõmustab ta.



Kuigi paljud «Aastahiti» saate vaatajad ei olnud Sinisest kindlasti varem midagi kuulnudki, on ansamblil ette näidata plaadileping Saksamaal tegutseva maineka plaadifirmaga Accession Records, mille alt ilmus tänavu nende debüütalbum «Butterflies».



«Tänu sellele oleme leidnud kogu Euroopas ja ka mujal maailmas palju uusi kuulajaid ning ka DJd ja raadiojaamad on meid hästi omaks võtnud,» märgib Meesit. Lisaks on nende vastu huvi tundnud paljud Euroopa alternatiivmuusika ajakirjad.



Suure saavutusena tahab Sinise vokalist ära märkida veel selle, et nende album püsis viis nädalat nimekas Deutsche Alternative Charts TOP 10 edetabelis. «Varem on eestlastest seal tabelis olnud vaid Kerli Kõiv,» nendib ta.



Kogu elu bändi ümber


Kuidas aga üks Eesti alternatiiv-elektrobänd suure plaadifirma tiiva alla pääseb ja mida selleks tegema peab?



«Kõigepealt peab selleks loomulikult tegema head muusikat,» lausub Meesit. «Tänapäeval on alternatiivmuusika koorekiht sama nõudlik nagu popmuusikatööstus. Et saada arvestatava firma alla, peavad su lood kõlama sama hästi või paremini kui kõigi teiste omad.»



Lisaks peaks bändil kindlasti olema korralik koduleht ja professionaalsed bändipildid.



«Kõigepealt pead sa tahtma endale muusikat teha ja alles seeläbi on sul ka midagi teistele pakkuda, mis oleks eriline ja sinu enda nägu,» kinnitab ta.



«Muusikat, mis kõlab nagu «tahan plaadifirma alla saada ja kõlada nagu kõik teised» on kogu maailm täis,» lisab Sinise vokalist sealsamas.



Bändi sünniajaks peab Meesit 2003. aastat – umbes siis hakkas ta tegema ka plaati, mis tänavu ilmus.



«Seejärel hakkasin otsima plaadifirmat selle väljaandmiseks ning panin kokku bändi, et oma muusika ka lavale ja inimestele lähemale tuua,» meenutab ta.



Peale muusikategemise tegutseb Meesit reklaamivaldkonnas graafilise disainerina, kuid tunnistab, et põhiliselt keerleb elu Sinise ümber.



«Plaanis on hakata kirjutama muusikat meie teise albumi jaoks, aga näiteks homme plaanin tegeleda ka kelgutamisega,» lubab ta.



Ansambel Sinine


Saavutused:


Debüütplaat «Butterflies»


Raadio 2 «Aastahiti» tiitel – parim demo


Lisainfo: sinine.org

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles