Kultuuripärlina särab puhkpillimuusika edendaja

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali "Mürtsub pill 2007" kunstiline juht Margus Kasemaa.
Festivali "Mürtsub pill 2007" kunstiline juht Margus Kasemaa. Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Tartu maavanem Esta Tamm andis Tartus korporatsiooni Sakala majas Tartumaa kultuurirahva tänuvastuvõtul üle tänukirjad neile, kes on oma panusega kultuuriellu aasta vältel enim silma paistnud.


Kultuuripärli preemia sai MTÜ Puhkpilliorkester Tartu juhtimise eest Margus Kasemaa, kes on ühtlasi puhkpillistuudio juht ning Tartu Rivitrummide Ansambli õpetaja ja üleriigilise rivitrummikooli asutaja. Ta oli puhkpilliorkestrite dirigent Tallinna laulupeol ja Tartu laulupeo üldjuht.

Margus Kasemaa juhtida ja korraldada on ka Tartu promenaadimuusika kontsertide sari «Emajõe suvi» ja Tartu rahvusvaheline puhkpillifestival «Mürtsub pill».

Kultuuripärl on maakondlik kultuuripreemia, mida annab välja Eesti Kultuurkapital koostöös Tartu maavalitsuse ja Tartumaa Omavalitsuste Liiduga. Varasematel aastatel on selle tunnustuse pälvinud Ursel Oja, Made Ruul ja Riho Leppoja.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles