Juske: keegi pole rääkinud Fritze lahti laskmisest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tallinna sotsiaaldemokraatide aseesimees Jaak Juske rõhutas, et Tallinna koalitsioonis ei ole mitte keegi rääkinud plaanist lasta SA Tallinn 2011 eestvedaja Mikko Fritze kultuuripealinna juhatuse liikme kohalt lahti.


«Linnapea on seda ka avalikult kinnitanud,» kirjutas Juske oma ajaveebis.

«Kultuuripealinna aasta alguseni on jäänud loetud kuud, Fritze ja tema meeskond on ära teinud väga suure eeltöö ning kohe lüüakse lukku programm ja eelarve, kirjeldas Juske.

«Täna sihtasutuse juhtide välja vahetamine tekitaks vaid asjatut segadust ja tüli, mis seaks löögi alla kultuuripealinna aasta õnnestumise. Keegi ei taha, et Tallinnas korduks Vilniuse mullune kaos,» leidis ta.

«Samas on ajakirjandus kirjutanud viimasel ajal korduvalt segadustest kultuuripealinna rahade kasutamisel ja nõudnud korra majja löömist ning ega see kriitika nüüd päris laest võetud pole,» selgitas Juske.

Linnavolikogu reviskonikomisjon kontrollis tema sõnul kultuuripealinna finantsdistsipliini eelmisel aastal. Aktis, millega nõustusid kõik volikogus esindatud parteid, toodi välja mitmeid puudusi. Värskelt on linna sisekontroll vaadanud ühe konkreetse kultuuripealinna projekti eelarve kasutamise.

Ning sealgi vaatas Juske jutu järgi vastu paras segadus. «Kultuuripealinna rahastab väga suures osas maksumaksja ja avaliku raha kasutamine peab olema võimalikult täpne ja läbipaistev.»

Tallinn kutsus Jaak Juske sõnul kultuuripealinna sihtasutust luues asutajaks ka Eesti riiki, kuid kultuuriministeerium ei pidanud seda tookord vajalikuks.

«Nii on tegemist Tallinna linna sihtasutusega ja on loomulik, et linn tõhustab nõukogu liikmete kaudu kontrolli maksumaksja raha kasutamise üle, selgitas poliitik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles