Näitlejad mängisid rõivad uueks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaskasutusbutiik BERLIIN! liikmed korraldasid Genialistide klubis taaskasutusmeelelahutusmoeetenduse Second Hand Emotions.
Taaskasutusbutiik BERLIIN! liikmed korraldasid Genialistide klubis taaskasutusmeelelahutusmoeetenduse Second Hand Emotions. Foto: Lauri Kulpsoo/ Postimees

Edeva kaabuga mees (Tanel Jonas) piidleb diskol sädelevaid beibesid, tema meikimata naine (Marika Barabanštšikova) vahib aga kodus ainiti peeglisse, väljaveninud kittel seljas ja villased sokid jalas.


Mees (Janek Joost) tõmbab taskust mustkunstniku kombel sõlmeseotud rätikuid, millest igaüks meenutab talle vanu suhteid. Vaid ühe puhul tabab teda heldimus. Ja viimasesse nuuskab nina.



Mood kohtus teatriga. Näitlejad mängisid vanad rõivad uueks. Ilu ja valu kõrvuti, enamasti siiski nalja ja naeru pakkus näitlejate esituses kogu pooletunnine moelavastus – korraldajate määratlusel taaskasutusmeelelahutuse moeetendus – laupäeval Genialis­­tide klubis.



Taaskasutusbutiik Berliin!


Lavastuse eesotsas oli samas majas tegutsev taaska­­sutusbutiik Berliin!, mida igal laupäeval korraldavad näitlejad Maarja Jakobson, Piret Simson, Katrin Pärn ning psühholoogiadoktorant Kirsti Akkermann.



Näitlejad kandsid teatrit ja taaskasutusmoodi ühendavas ülesastumises Reet Ausi ja Miina Leesmendi kollektsiooni rõivaid ja Helen Valgu ehteid ning Uuskasutuskeskuse, kaupluse Romia ja Berliin! kaupa.



«Laval ei olnud ühtki uut eset, kõik on olnud kasutuses vähemalt üks kord,» ütles vaatemängu lavastamise rühmatööd juhtinud Katrin Pärn.



Moeetenduse koreograafil Janek Savolainenil õnnestus näitlejad soovitud suunas ja moel liikuma panna vaid kahe prooviga.



Lavastuse stilistika eest vastutanud Kristina Paju on vabakutseline moekunstnik ja ühtlasi Tartu Kõrgema Kunstikooli tekstiiliosakonna meister. Ta on näinud kolmveerandsada moeetendust. Berliini! lavastus kuulub nende hulgas tema arvates esikümnesse.



Pärast etendust oli võimalik osta mõndagi sellest, mis etenduses publiku eest läbi käis. Taaskasutuslik kauplemine käis samas majas juba alates keskpäevast. Peale butiigi Berliin! võisid huvilised ostelda Müürilil­­le täikal ja Fonofoni plaadipoes.



Uuele ringile


Butiigi üks pidajaid Piret Simson märkis, et Berliini! tegevus ja samuti etendus ei ole ainult riided, vaid ühtekokku rõõmus elustiil. Ta on oma kolleegidega uuele ringile saatnud stiilseid rõivaid alates juunist 2009.



«Aasta lõpul annetasime kogutud rahast 10 000 krooni Puiestee tänavas tegutseva Maarja kooli kultuurifondi,» lisas Simson. «Osa raha läks tänase etenduse kuludeks.»



Katrin Pärn märkis pärast etendust, et on juba saanud kutseid sama lavastuse taasnäitamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles