Tõnu Kõrvitsa mandoliiniteos oli esiettekandel Inglismaal

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helilooja Tõnu Kõrvits tütrega kelgutamas.
Helilooja Tõnu Kõrvits tütrega kelgutamas. Foto: Liis Treimann

Eile kõlas Inglismaal Lindfieldis (East Sussex) esmakordselt meie helilooja Tõnu Kõrvitsa uus mandoliiniteos «Wake Up, My Heart».

Soolomandoliinile loodud teose «Wake Up, My Heart» («Mu süda, ärka üles») aluseks on samanimeline eesti rahvakoraal, vahendas ERR Uudised.

Nagu meie kooriklassik Cyrillus Kreek, on ka Tõnu Kõrvits pöördunud oma loomingus mitmeid kordi meie lääneranniku rahvakoraalide ehk vaimulike rahvaviiside poole, eriti segakoori ja kammerorkestri teost «Kreegi vihik» luues.

Esiettekanne sündis The Fretful Federationi mandoliiniorkestri kontserdil Lindfieldi King Edward Hallis, kus õhtu solist oli kaastegev ka itaalia 18. sajandi klassiku Giovanni Paisiello Mandoliinikontserdi C-duur ettekandel.

Solistiks ja Tõnu Kõrvitsa pala esiettekandjaks oli inglise tuntumaid mandoliinivirtuoose Alison Stephens, kellega meie helilooja oli varem tutvunud ning kelle innustusel ka ise mandoliini mängiv Tõnu Kõrvits oma uue teose kirjutaski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles