Järgmise aasta Viljandi folgil piiratakse alkoholi müüki

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kontrollis eilse folgipäeva ajal Viljandis noori.
Politsei kontrollis eilse folgipäeva ajal Viljandis noori. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Pärimusmuusika Festivali pealiku Ando Kivibergi sõnul teeb folgil alkoholiga liialdanud inimeste kasvav hulk murelikuks ning on tõenäoline, et järgmisel aastal on alkoholi müük festivaliöödel piiratud.

Politsei tabas folgil 120 purjus alaealist, mis on eelmise aastaga võrreldes kolmandiku võrra suurem näitaja, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kui on nii ühiskonnas kujunenud, et alkohol on kultuuri paratamatu osa, siis me ei saa teda välistada, küll aga piirata. Sellel kellaajal, kus mõistus hakkab lahkuma, ei ole seda enam võimalik saada, ütleme siis nõnda,» ütles Kiviberg.

Kuigi möödunud ööl toimus festivali toidutänaval kahe purjus kohaliku noormehe kaklus, on korrakaitsjate hinnangul festival möödunud suuremate vahejuhtumiteta.

Korraldajate hinnangul müüdi sel aastal folgile eelmise aastaga samas suurusjärgus pileteid, ehk kokku oli üle 20 000 kontserdikülastuse.

Täna lõppeva Viljandi Pärimusmuusika Festivali jooksul esines üheksas kontserdipaigas 29 Eesti ja 15 välisartisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles