Rakvere Teater saab täna 70-aastaseks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teater.
Rakvere teater. Foto: Eha

Täna täitub Rakvere Teatril ümmargune 70. juubel, kogu selle raames toimuvat pidu ja pillerkaari kantakse üle teatri koduleheküljel.

«Rakvere Teatril on hea meel õnnitleda kõiki sõpru iseenda 70. juubeli puhul. Täna õhtul toimub meil suurejooneline gala, kus Rakveres saavad kokku kõik Eesti teatrid ja kultuurilembelised inimesed,» ütles Rakvere Teatri juht Joonas Tartu.

«Kuna teatrimaja pole kummist, siis kõik kahjuks meie katuse alla ära ei mahu. Omalt poolt on Rakvere Teatril kingitus kõigile neile, kes meile olude sunnil külla tulla ei saa: nimelt alustab Rakvere Teatri TV.»

Teatri koduleheküljel www.rakvereteater.ee algab otseülekanne teatrimajas toimuvast peoõhtust kell 19.30 ja kestab kuni hiliste öötundideni, täpselt senikaua kuni jätkub peomelu.

4-meheline kaameragrupp üritab võimalikult mobiilselt ning operatiivselt pakkuda ülevaadet kogu kontsertprogrammist, kus astuvad üles kõik Eesti teatrid, kui ka tujuküllasest kulissidetagusest juubelimeeleolust.

Kogu Rakvere Teatri 70. juubeli siduvaks jooneks on «Johannese passion». See on lavastus, mis teatri enda jaoks on viimase viie aasta üks olulisemaid.

Teater annab välja Pille-Riin Purje lavastusmonograafia «Johannese passion» ja kogu õhtut juhivad sellest etendusest tuntud kolm Juhanit.

Külla kutsutud teised eesti teatrid kannavad ette midagi Rakvere Teatri repertuaarist. Rakvere Teater ise jagab kolleegipreemiaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles