Mehed mängivad pärast müristamist vaiksemalt

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justament tuleb tänagi lavale seitsmekesi: Viktor Vassiljev, Tiit Kevad, Tiit Kikas, Toomas Lunge (pildil vasakult), Alari Piispea, Indrek Kalda ja Jaan Elgula.
Justament tuleb tänagi lavale seitsmekesi: Viktor Vassiljev, Tiit Kevad, Tiit Kikas, Toomas Lunge (pildil vasakult), Alari Piispea, Indrek Kalda ja Jaan Elgula. Foto: Sille Annuk

Osa bände tuleb ja läheb, Justament on jäänud mängima varsti juba 30 aastat. Pisut teisiti käis Kapelli käsi.


«Justament on justkui osa mu elust,» meenutas kultuurikorraldaja ja pillimees Ants Johanson. «Meie võitsime Kapelliga EÕMi lauluvõistluse ühel ja tartlaste Miks Jutita järgmisel aastal. Jäime suhtlema Kantriklubis ja kontsertidel. Nemad on Justamendina jäänudki, meie lõpetasime 1990. aastate alguses.»



Mõned laulud on samuti pidevalt kuuldel, teised aga vajuvad unustusse. Nii on juhtunud ka Justa­men­dil.



«Mõne lauluga läheb lihtsalt nii, et see ei jää püsirepertuaari,» selgitas Justamendi liige Toomas Lunge. «Viimasel aastakümnendil on Jus­tamenti tarvitatud põhiliselt tantsuorkestrina või suurtel üritustel. Mõnda lugu pole põhjust mängida sellistes kohtades.»



Kuu tagasi alanud ja täna kell 19 Vanemuise kontserdimajas lõppev tuur on viinud bändi kontserdi- ja teatrisaalidesse. See asjaolu on kava koostamisel kaasa mänginud. «Alguses küll müristame natuke, aga enamuse kontserdist ajame juttu ja mängime vanu vaikseid lugusid.»



Lunge sõnul pani tuurile nimeks «Üleriigiline juubeldamine» korraldaja Paul Pih­lak. «Mina ütleksin, et see on juubeldamise algus,» ütles Lun­ge. «Justamendi sünnipäev on ikkagi 28. oktoobril.»



Bänd kavatseb salvestada sügiseks uue plaadi lood ja teha ka sünnipäevapeo. Juubelituuriks ilmunud kolmest CDst koosneval kogumikul on 67 tähendusrikkamat lugu bändi ajaloost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles