Jakobsoni kõnevõistluse võitja rõhutab vastutustunnet riigi ees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl Robert Jakobson.
Carl Robert Jakobson. Foto: Wikipedia.org
Tormas toimunud Carl Robert Jakobsonile pühendatud kõnevõistluse «Isamaa on meile püha» võitnud Jõgeva Ühisgümnaasiumi õppiva Anastasia Andrejeva arvates on Eesti riigi edukäiguks väga oluline igaühe isiklik vastutustunne.

11. klassi õpilane Anastasia Andrejeva toonitas kõnes, et Eesti riik elab hästi ja jääb püsima siis, kui iga selle elanik suudab oma tegude eest ise vasutada. Samuti peab ta Eestimaa heaks käekäiguks väga oluliseks armastust emakeele ja oma kodupaiga vastu ning ühtekuuluvustunnet oma suglaste ja sõpradega.

«Püüdsin Anastasiale veid nõu anda, kuid soovisin, et oma kõnes ütleks ta välja täiesti enda mõtteid,» lausus juhendaja, emakeele ja kirjanduse õpetaja Helge Maripuu, kes on tunnistatud Jõgeva aasta õpetajaks 2009.

Kõnevõistlusel tuli igal osalejal esitada vabalt valitud katkend Carl Robert Jakobsoni isamaakõnedest ja pidada omaloominguline kõne teemal «Eesti elab».

«Kõnevõistlusel osalemine aitab kujundada õpilaste väärtushinnanguid, inimväärsuse kasvatamise põhimõtteid ja arendada esinemis-ja väljendamisoskust,» märkis žürii liige Torma vallavanem Riina Kull.

Carl Robert Jakobsoni sünnipaigas ja noorusmaal Tormas peeti talle pühendatud kõnevõistlust neljandat korda. Ka kaks aastat tagasi võitis kõnekonkursi venelanna, tollane Mustvee Vene Gümnaasiumi õpilane Galina Bilõtšuk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles