Uus kirgastus tõi poeedile preemia

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Hirv
"Veesilm"
Indrek Hirv "Veesilm" Foto: TPM

Luuletaja Indrek Hirve möödunud aastal ilmunud raamatutest leidis asjatundjatest koosnev komisjon olevat «Veesilma» nii hea, et see väärib Gustav Suitsu luulepreemiat.


Komisjoni hinnangul esindab Hirv puhast sümbolkeelt ja vormikultuuri, tundlikku ja elukogenud maist ja vaimset erootikat, kõrget eetilist väärikust ja kunstitruudust, kusjuures tema vabavärss on saavutanud uue kirgastuse.



Tartu Kultuurkapitali juhataja Ülle Koppeli teatel saab luuletaja 20 000 krooni pidulikult kätte emakeelepäe-va koosviibimisel täna kell 14 Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas.



Konkursile esitati ühtekokku 13 mullu ilmunud luulekogu, millest Hirve omi oli kolm: «Veesilm», «Ülalt valla» ja soomekeelne «Enkelinsilta».



Gustav Suitsu preemia, mille on asutanud Tartu Kultuurkapital ja Tartu linn, määratakse luuletajale, kes on möödunud aasta jooksul avaldanud vähemalt ühe ajastutundliku, filosoofiliselt sügava ja kunstiliselt kõrgetasemelise luulekogu, mis kannab Gustav Suitsu luulele omaseid väärtusi.



Varem on selle preemia saanud Kalju Kruusa (luulekogu «Pilvedgi mindgi liigutavadgi»), Priidu Beier («Saatmata kirjad»), Hando Runnel («Viru veri ei värise»), Kristiina Ehin («Kaitseala»), Lauri Sommer («Nõidade õrnus») ja Ülle Kauksi («Käänüpäiv»).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles