Lauamängud võluvad täisealisi üha enam

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolivaheajal saab palju huvitavat teha.
Koolivaheajal saab palju huvitavat teha. Foto: Meelis Meilbaum

Lauamängude mängimine ei ole põnev vaid lastele, vaid intelligentne ja tore seltskondlik tegevus ka täiskasvanutele.

Kui paarikümne aasta tagust lapsepõlveaega meenutada, tulevad silme ette kõigepealt kabelaud, musta notsu kaardid või täringumäng "Tsirkus".

Ka need olid huvitavad ja kaasakiskuvad, kuid tänapäeval on valik oluliselt täienenud. On võimalus mitmesuguseid nippe kasutades ehitada üles terveid linnu, seigelda fantaasiailmades, pidada mängulisi lahinguid, panna teadmised proovile mälumängu baasil sündinud lauamängudes ja nõnda edasi.

Lauamänguhuviline näitekirjanik ja dramaturg Urmas Lennuk ütles, et tema lemmikuks on rahvusvaheline strateegiamäng "Katani asustajad", milles peetakse ka rahvusvahelisi turniire.

Katan on muistsetes kaartides mainitud oivaline maa. Mängijad on kolonisaatorid, kes on leidnud pärast pikki otsinguid Katani viljaka maa ja hakkavad seda asustama väikeriikidega.

Mängu käigus teenivad mängijad erinevatel maastikuväljadel kauplemiseks väärtuslikku saaki ja ehitavad saadud ressurssidega väikeriigi tänavaid, külasid ja linnu.

Saak oleneb nii maaväljast, kuhu iga mängija on ehitanud oma küla, kui ka iga mängukorra ajal kahe täringuga visatud numbrikombinatsioonist.

"See on väga põnev fantaasiamaailm," kõneles Lennuk, kelle sõnul nõuab "Katani asustajate" mängimine aga päris palju oskusi ja vilumusi.

Lennuk ütles, et mängu rahvusvaheline vabaturniir oli sügisel, kuhu ta oli oodatud, kuid sinna ta ei saanud minna. "Muidugi, ma polegi ju väga tugev mängija, rahvusvahelisel turniiril on kõrgemal tasemel tegijad," rääkis Lennuk.

Lennuk tõi põneva lauamänguna välja strateegilise linnaehitamismängu "Alhambra".

Finantsõppemäng "Cashflow" on kogu maailmas saavutanud suure populaarsuse, lauamängul on Eestiski mitusada fänni, kes seda iga nädal ise linnas mängimas käivad.

Mängu loojaks on bestsellerite "Rikas isa, vaene isa", "Rahavoo kvadrant" ja "Teejuht investeerimisse" autor Robert Kiyosaki ning põhineb tema õpetusel.

Peagi üritatakse lüüa Eestis "Cashflow" mängu mängimises maailmarekordit.

"Maailmarekord püstitatakse suurima mängijate arvuga ühel ametlikul "CASHFLOW" klubi üritusel. Senine rekord kuulub Poolale, kus korraga mängis lauamängu 86 inimest," rääkis Rich Life CASHFLOW Clubi liider Vallo Arumäe.

Tema sõnul oodatakse 3. aprillil Tallinna tehnikaülikooli "Cashflow" lauamängu mängima üle 100 inimese.
Osaleda võivad kõik soovijad ja see on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles