Muusikud peavad Pärnu volikogu tahtel raekojast lahkuma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu raekoda.
Pärnu raekoda. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Pärnu raekojas rahvusvahelist klaverikooli korraldav professor Arbo Valdma peab neljapäeval koos oma õpilastega Kuninga tänava põhikooli kolima, sest poliitikud tahavad volikogu istungit tingimata just raekojas pidada.

Pärnu filharmoonia reklaamitoimetaja Ülle Jantsoni väitel kooskõlastati volikogu koosolek filharmoonia direktori Kaija Prueliga mitu nädalat tagasi, kirjutab Pärnu Postimees.

«Et linnas on teisigi häid klavereid ja kohti, kus õppetunde anda, tulime loomulikult volikogule vastu. Volikogu omalt poolt tõi oma koosoleku varasemale ajale, et pärastlõunal raekoja saalis jätkata saaksime,» teatas ta.

Eelmisel neljapäeval levitatud Jantsoni pressiteates ei räägita 7. augusti saalivahetusest sõnagi. Pressiteates kirjutatakse, et kursuse õppetöö ja kontserdid toimuvad raekojas, tunnid algavad kell 10 ja on avatud kõigile huvilistele.


Nii Talts kui Jantson leidsid, et see pole mingi probleem, kui rahvusvaheline klaverikool neljapäeval 10-15 Kuninga tänava põhikoolis töötab, sest seal on samuti hea klaver.
Nad rõhutasid häid suhteid volikoguga, kellele kuulub raekoja saal, kus muusikud harjutada ja kontserte korraldada tahavad.

Soosaar pole nõus


Riigikogu liige Mark Soosaar rääkis, et talle meenutab see lugu üht traditsiooni Eesti taludes, kus saunamehe pere pidi laupäeva õhtul seniks, kui pererahvas saunas käib, oma asjad lumehange tõstma.


«Pärnus on asjad väärtushinnangutega ikka väga korrast ära,» leidis Soosaar. «Rahvusvahelise tasemega õppejõud, kelle iga minut on arvel, peab koos üle maailma kokku sõitnud üliandekate õpilastega saali vabaks tegema, et volikogu saaks koerte ja kasside eeskirja arutada,» lisas ta.


Soosaar lisas, et ta on kümme aastat linnavolikogu liige olnud ja mäletab olukordi, kus volikogu on istungeid pidanud kolledžis, Strandis ja koolides.


Pärnu linnavolikogu esimehe Ahti Kõo sõnade järgi leppisid volikogu kantselei, filharmoonia ja Arbo Valdma klaverikooli korraldajad raekoja saali kasutamise volikogu istungi ajaks kokku üksmeelselt.


Kõo ütles, et ta ei mõista, miks Soosaar saalivahetusest ajakirjandust informeeris. «Niipalju, kui mina tean, ei saa isegi riigikogu liige teha enda monopoliks õigusemõistmist kõigi ja kõige üle siin linnas,» rääkis ta.


Kõo avaldas arvamust, et Soosaare hinge võis jääda kriipima see, et tal ei lubatud filmifestivali ajal raekoja saali pimendamiseks seintesse mitmetolliseid kronsteine taguda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles