Võidupüha paraadil Viljandis antakse tattoo-etendus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune võidupüha paraad
Mullune võidupüha paraad Foto: Margus Ansu

Tänavusel võidupüha paraadil Viljandis osaleb tavapärasest rohkem puhkpilliorkestreid, kes annavad ka kaks tattoo-etendust.

Võidupüha üritused algavad juba 22. juuni õhtul, kui Viljandi lossimägedes mängitakse ajaloolist vaatemängu, mis meenutab 800 aasta möödumist Ümera lahingust, rääkis Kaitseliidu avalike suhete juht major Neeme Brus Kuku raadiole.

Traditsiooniliselt toimub ka võidutule süütamine. Tuled süüdatakse Viljandis, Tori sõjameeste mälestuskirikus ja teist aastat ka Vabadussõja võidusamba juures. Tuled pannakse kokku 23. juuni hommikul ja president jagab paraadil tule maakondade esindajatele.

Kaitseliidu paraad toimub Viljandi kesklinnas maavalitsuse esisel platsil ja liigub läbi Viljandi peatänava.

Major Brus lisas, et tavalisest rohkem kuuleb ja näeb seekord paraadil puhkpilliorkestreid. Antakse kaks tattoo-etendust ehk vigurmarssi - esimene 22. juunil Tallinnas Vabaduse väljakul ja teine 23. juunil Viljandis, paraadi lõppedes. Brusi sõnul on oodata on mitutsada pillimängijat ning kohale on lubanud tulla ka orkestrid teistest NATO riikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles