Rakveres tuleb jälle punklaulupidu

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punklaulupidu.
Punklaulupidu. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere kultuurilinn 2011 suurürituseks on 11. juunil 2011 toimuv Punklaulupidu II Anarhy in the EU, mille repertuaar koosneb suures osas Euroopa pungiklassika olulisematest paladest.


«Maailma esimene punklaulupidu läks üle ootuste vingelt, see on fakt. Nüüd tuleb edasi minna - Euroopasse!,» ütles punklaulupeo idee autor ja kunstiline juht Üllar Saaremäe.

Koore on laulupeole oodatud üle Euroopa ja maksimaalne ühendkoori lauljate arv on piiratud Rakvere laululava mahutavuse tõttu 2500 inimesega.

«Usun, et rahvusvahelisest punklaulupeost saab üritus, millega testida,
kui palju inimesi korraga Rakvere linna mahub,» tõdes Rakvere linnapea Rannar Vassiljev.
«Kui siiani on Rakveret nimetatud kohaks, kus Eesti rahvus ärkab, siis järgmisel aastal üritame äratada kogu Euroopa,» lisas ta.

Eesti ja teadaolevalt ka maailma esimene Punklaulupidu I toimus Rakveres 7. juunil 2008. Toona esitas 1700 koorilauljat peamiselt Eesti pungiklassikat umbes 8000 pealtvaatajale. Punklaulupidu I lõpuloona kõlas pungiklassika Sex Pistolsi Anarhy in the UK.

Rakvere on ühinenud Tallinn 2011 kultuuripealinna poolt ellu kutsutud Euroopa kultuurilinnade võrgustikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles