Festival tõi korraks kokku Messi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Grünberg
Sven Grünberg Foto: Margus Ansu

Sven Grünberg helisid sünteesivate klahvpillide taga (pildil) lava ühes servas, Elmu Värk kitarri ja Leho Lätte inglissarvega teises servas ning basskitarrist Mati Timmermann ja trummimees Ivar Sipra nende vahel on praegu ühtekokku ansambel Mess. See progeroki bänd tegutses küll vaid aastail 1974–1976, kuid andis tiivad paljudele hilisematele kosmiliste kõlavärvingutega ansamblitele.

Vaid üheks korraks tuli Mess nüüd kuulajate ette festivali IDeeJazz üldkorraldaja Oleg Pissarenko kutsel Tartu Uues Teatris. Veteranmuusikud olid taastanud ühe loo pealkirjaga «Lugu». Pärast selle kuulamist tõusis publik aplodeerides püsti ega istunud enne, kuni nägi muusikuid taas pillide taha asuvat.

Enne Messi mängu esitasid sama ansambli peaaegu 40 aasta vanuseid lugusid noored tippmuusikud Raun Juurikas, Kaspar Kalluste, Mihkel Mälgand ja Virgo Sillamaa ning vokalistid Erik Meremaa ja Ott Lepland.

Sven Grünberg jäi nende mänguga rahule. See oli tema sõnul rabe, kuid samas väga veenev, sest nüüdsed muusikud mängivad nagu noored jumalad.

Oma kiidusõnu laiendas ta samal laval samal õhtul kontserdi andnud ansamblile MiaMee ja Tanel Rubeni kvartetile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles