Riik saadab tänavu seitse noort välismaale doktorantuuri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto MEELIS MEILBAUM/ VIRUMAA TEATAJA
Foto MEELIS MEILBAUM/ VIRUMAA TEATAJA Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Sihtasutus Archimedes valis välja seitse noort, kes saavad riigi toel minna välismaa tippülikoolidesse doktorantuuri tingimusel, et nad pärast õpinguid naasevad Eestisse.

Toetusteks kulub nelja aasta jooksul 6 miljonit krooni ning stipendiaatidel on kohustus pärast lõpetamist naasta tööle Eestisse.

Cambridge'i ülikooli japanoloogiat õppima suunduv Lauri Kitsnik sõnas, et sel erialal napib Eestis doktorikraadiga asjatundjaid. Valitud koolis aga on tugevad uurimistraditsioonid ja üks Euroopa parimaid Jaapani-alaseid raamatukogusid. Doktoritöö teeb Kitsing kirjanduse ja filmi seostest tänapäeva Jaapani kultuuris.

Stipendiumisaajate valikul võeti muuhulgas arvesse kandidaadi motiveeritust, eelnevat teadustöö kogemust, valitud välisülikooli taset ning riigi jaoks prioriteetseid valdkondi.

«Järgmistel aastatel sooviks kandidaatide hulgas näha enam tehnoloogiliste valdkondade esindajaid,» märkis hindamiskomisjoni liige, Tartu Ülikooli teadusprorektor Kristjan Haller.

Ta lisas, et kõigil välismaale suunduvatel doktorantidel peaksid kindlasti olema väga tugevad sidemed mõne Eesti ülikooliga, mis tuleb teadustöö osas kasuks ja hõlbustab ka pärast välisõpingute lõppu doktori tagasitulekut Eestisse.

Programmi algusest kuni tänaseni on toetatud 107 tudengi välisõpinguid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles