Esitleti raamatut legendaarsest ravitsejast

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval tutvustati Lüllemäe kultuurimajas raamatut "Kaika Laine inimesed". Pildil jagab autogramme üks teose autoreid Inge Pitsner.
Kolmapäeval tutvustati Lüllemäe kultuurimajas raamatut "Kaika Laine inimesed". Pildil jagab autogramme üks teose autoreid Inge Pitsner. Foto: Eveliis Eek / Valgamaalane

Täna, 6. novembril esitleti Lüllemäe kultuurimajas raamatut «Kaika Laine inimesed,» mille autorid on Inge Pitsner ja Einar Ellermaa.

Huvilisi oli kohale tulnud umbes kolmkümmend. Autorid lugesid neile ette seiku raamatust kui ka tutvustasid teose tegemise telgitaguseid. Ellermaa ja Pitsner pole enda sõnul Kaika Lainega kordagi kohtunud ning teadsid temast enne raamatu kirjutamist vaid seda, mida teistelt või meediast kuulnud.

Raamatusse on koondatud 30 inimese lood, kes Kaika Lainega kokku puutusid ning temalt terviseabi said. Ellermaa ja Pitsner intervjueerisid teose tarvis inimesi ja kirjutasid nende lood kenaks tervikuks. «Oli vapustav kogeda, millise lugupidamisega inimesed temast rääkisid. Ta oli tõesti armastatud inimene väga paljude poolt,» rääkis Ellermaa.

Pitsneri sõnutsi sai ta kogutud lugudest teada, et Kaika Laine oli lihtne taluperenaine, kellele jumal oli andnud vapustava ande. «Kui inimesele on antud taoline anne, tuleb seda kasutada, meeldigu see talle endale või mitte,» ütles Pitsner.

Autorite sõnul oli vapustav saada tagasisidet ka selle kohta, kuivõrd helde ja heasoovlik Kaika Laine oli. «Oma abi eest ei võtnud ta kunagi raha vastu ja üldse huvitus materiaalsetest asjadest vähe,» lisas Ellermaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles