Miley vallutas Amsterdami

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTV Euroopa muusikaauhindade etenduse säravaim täht, popstaar Miley Cyrus tõi oma esinemisele kaasa kosmoseteema ning liibuvad kostüümid.
MTV Euroopa muusikaauhindade etenduse säravaim täht, popstaar Miley Cyrus tõi oma esinemisele kaasa kosmoseteema ning liibuvad kostüümid. Foto: AP/Scanpix

MTV Euroopa muusikaauhindade tseremoonial võidutsesid Eminem, Katy Perry ja One Direction.

Pühapäeva hilisõhtul jagati Amsterdamis tänavusi MTV Euroopa muusikaauhindu. Nagu sel aastal kõigil auhinnaetendustel tavaks on saanud, paistis enim silma noor popstaar Miley Cyrus, taas provokatiivsete tantsuliigutuste, aga ka laval sigareti süütamisega. Lauljatari rasket tööd pärjati ka kahe auhinnaga.

19. korda jagatavad MTV Euroopa muusikaauhinnad, mille võitjad selguvad fännihääletusel, jaotusid tänavu ühtlasemalt kui nii mõnelgi eelmisel aastal ning ülekaalukaid võitjaid, kes teistest teerulliga üle sõitnuksid, seekord ei olnud. Kui Justin Timberlake ning Macklemore & Ryan Lewis kandideerisid mõlemad viies kategoorias, siis esimene neist jäi preemiatest päris ilma ning tänavust ülipopulaarset hiphop-duot pärjati ühe, parima uue artisti auhinnaga.

Parima laulu kategoorias napsas võidu Bruno Mars looga «Locked Out of Heaven», mis jättis seljataha nii Rihanna ja Macklemore & Ryan Lewise tänavused hitid kui ka kaks favoriiti, Daft Punki «Get Lucky» ja Robin Thicke’i «Blurred Linesi».

Auhinnagala oma hitiga «We Can’t Stop» ning seda saatva provokatiivse tantsu ja oma firmamärgiks saanud keelenäitamisega avanud Miley Cyrus pärjati õhtu lõpul parima video auhinnaga ohtralt kõmu tekitanud «Wrecking Balli» eest. Täiel rinnal Amsterdami kanepitraditsioone nautides läitis Cyrus auhinda vastu võttes ilmselt mitte päris tavalise sigareti ning puhus kiire suitsupilve.

Lisaks napsas Cyrus endale ühe regionaalse auhinna – ta nimetati parimaks Ameerika Ühendriikide artistiks.

Parima naisartisti tiitli noppis Cyruse ja Lady Gaga ees aga Katy Perry, kes oma üllatust ning läbi aegade kolmandat MTV Euroopa muusikaauhinda tähistas vahuveinisuutäie väljapritsimisega.

Parima meesartisti tiitliga pärjati neljandat aastat järjest Justin Bieber, parimaks popartistiks kuulutati One Direction (mille liige Harry Styles pärjati nimele sobivalt ka parima stiili auhinnaga) ning parimaks rokk­bändiks valiti Green Day.

Thirty Seconds to Mars nimetati parimaks alternatiivartistiks, elektroonikakategoorias võidutses Avicii ning hiphop-artisti kroon pandi pähe Eminemile, kes pälvis ka globaalse ikooni tiitli. Vaid nädal varem võitis Eminem aasta parima artisti tiitli esmakordselt peetud Youtube’i muusikaauhindade tseremoonial.

Parima live-esineja tiitel läks tänavu Beyoncele. Parima ülemaailmse artisti tiitli sai Justin Bieberi ja One Directioni ees mõnevõrra üllatuslikult Hiina popstaar Chris Lee.

Vahetult enne auhinnatseremooniat kuulutati välja ka linn, kus jagatakse MTV Euroopa muusikaauhindu 2014. aastal. Esimest korda jõuab populaarne show Glasgow’sse.

MTV muusikaauhinnad

•    Parim laul: Bruno Mars «Locked Out of Heaven»

•    Parim video: Miley Cyrus «Wrecking Ball»

•    Parim naisartist: Katy Perry

•    Parim meesartist: Justin Bieber

•    Parim uus artist: Macklemore & Ryan Lewis

•    Parim popartist: One Direction

•    Parim rokkartist: Green Day

•    Parim alternatiivartist: Thirty Seconds to Mars

•    Parim elektroonikaartist: Avicii

•    Parim hiphop-artist: Eminem

•    Parim live-artist: Beyonce

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles