Klaas: Sirbis peab olema rohkem ajakirjandust

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaas, Riigikogu liige (Kagu-Eesti 
valimis­ringkond).
Urmas Klaas, Riigikogu liige (Kagu-Eesti valimis­ringkond). Foto: Heino Käos

Riigikogu kultuurikomisjoni esimehe ja kultuurilehe Sirp nõukogu liikme Urmas Klaasi sõnul on ta tutvunud Kaur Kenderi visiooniga ning leiab, et tema ideed kultuurilehe toimetamiseks on head ning lehte arendavad. Klaas lisab et on seda seisukohta väljendanud ka sihtasutuse Kultuurileht juhatusele.

«Suund, et Sirp peaks taas saama kultuuriajakirjanduse lipulaevaks, diskussioonide algatajaks ning kandjaks, et seal oleks rohkem ajakirjandust - see suund on sümpaatne,» märgib Klaas.

Klaas lisab, et sihtasutuse Kultuurileht juhatus on nõukogu liikmeid oma sammudest peatoimetaja kohusetäitja leidmisel ning temaga töölepingu sõlmimisel igati korrektselt teavitanud, uue konkursi korraldamine ja selle toimumise aeg on juhatuse pädevuses.

«Pean põhjendatuks, et uuel toimetuse juhil on võimalus toimetust uuendada ning oma meeskonda täiendada,» kommenteerib Klaas töötajate vahetust Sirbis, «mida kiiremini sellised muudatused toimuvad, seda parem ajalehele.»

«Kriitikutele, kes üht või teist asja oletavad, soovitan: laseme toimetusel ajalehte teha ning siis antagu hinnanguid,» kommenteerib Klaas vastakaid arvamusi Kaur Kenderi suhtes.

Klaas lisab, et Sirbi eelarve võimalikku suurenemist saab täpsemalt kommenteerida pärast sihtasutuse Kutuurileht nõukogu detsembri koosolekut, kus eelarve kinnitatakse. «Kindlasti töötame selles suunas, et eelarve kosuks,» lubab Klaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles