«Olukorrast riigis»: asjaajamine tänases Eestis on pigem omane Putini Venemaale

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirbi peatoimetaja kohusetäitjana tööd alustav Kaur Kender
Sirbi peatoimetaja kohusetäitjana tööd alustav Kaur Kender Foto: Toomas Huik

Viis, kuidas 2013. aastal aetakse Eestis õigusriigi ja demokraatia tingimustes asju, on pigem omane Putini Venemaale ning sellele tuleks panna piir, leidis ajakirjanik Anvar Samost kultuurilehe Sirp ümber toimuvat kommenteerides.

Ajakirjanikud Anvar Samost ja Kalle Muuli analüüsisid täna Raadio 2 saates «Olukorrast riigis» viisi, kuidas kultuurileht Sirp sai endale uue peatoimetaja kohusetäitja Kaur Kenderi näol.

«Mis siin ikka pikalt keerutada. Asju aetakse niimoodi et, ma täpselt kuupäeva ei oska nimetada, aga millalgi, kas selle nädala alguses või eelmise nädala lõpus helistas Kaur Kender sihtasutuse Kultuurileht juhatajale ja ütles: kuule, nüüd on niimoodi, et oleme Rain Rosimannusega ja Kristen Michaliga kokku leppinud, et minust saab Sirbi peatoimetaja,» kirjeldas Samost oma versiooni.

Kalle Muuli ütles, et ehkki tema ei tea, kuidas need asjad täpselt käisid, on selge, et kogu see asi on aetud mööda minnes kultuurilehe nõukogust ja varasematest otsustest ning on selge, et nõukogule on jõhkrat parteilist survet avaldatud.

Samas aga arvas Muuli, et antud olukorras ei näe ta põhjust, miks peaks SA Kultuurileht nõukogu juhatuse esimees Toomas Väljataga tagasi astuma. «Kas me tahaksime praeguses olukorras, et sama jant puhkeks tema ametikoha ümber? Et siis oleks see elu kuidagi parem ja turvalisem ka teistel väljaannetel, kui ka sinna piltlikult öeldes jutumärkides mingi Kender pannakse,» rääkis Muuli.

«Tegelikult ei peaks tänases Eestis asjaajamine käima sellisel viisil. See on pigem omane mingile Putini Venemaale. See on piinlik, sellest on kahju ja sellele jamale tuleks panna piir,» märkis Samost.

Kolmapäeval teatati, et kultuurilehe Sirp peatoimetaja kohusetäitjaks saab Kaur Kender. Toimetusest koondati kirjandustoimetaja Doris Kareva, filmitoimetaja Tarmo Teder, teadustoimetaja Marek Strandberg ja arhitektuuritoimetaja Veronika Valk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles