Klaas segadusest Sirbi ümber: me ei ole Langiga vennad, et hommikust õhtuni asjadest räägime

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaas märkis ETV saates «Vabariigi kodanikud», et temale teadaolevalt on kõik toimunud seaduspäraselt, küll aga nentis ta, et täna on olukord närb.
Urmas Klaas märkis ETV saates «Vabariigi kodanikud», et temale teadaolevalt on kõik toimunud seaduspäraselt, küll aga nentis ta, et täna on olukord närb. Foto: Heino Käos

SA Kultuurileht nõukogu esimehe, reformierakondlase Urmas Klaasi sõnul kinnitas kultuurilehe juhatuse esimees Toomas Väljataga talle, et Sirbi kohusetäitja määramine toimus põhikirja alusel ning seadustele vastavalt, küll aga tõdes ta täna ETV saates «Vabariigi kodanikud», et kellelgi pole põhjust öelda, et kõik on väga hästi, sest inimesed on haiget saanud ja asju oleks võib-olla saanud ka teisiti teha.

Ehkki veel Sirbi ümber puhkenud skandaali algul ütles kultuuriminister Rein Lang, et tal puudub Sirbiga toimuvaga igasugune kokkupuude, selgus täna, et minister kohtus veel enne Sirbi uue kt avalikuks tulekut Toomas Väljataga ja Kaur Kenderiga.

Urmas Klaas ütles, et tema ei ole ka Langi tegemistega kursis, sest nad ei ole Langiga vennad, et iga päev hommikust õhtuni kõiki asju räägivad.

«Me oleme sattunud sellisesse poliitilisse kliimasse, mis on absoluutselt vastuvõetamatu - poliitikud oma haldusalas suhtlevad rullnoka-stiilis ja valetavad ja see pole tolereeritav,» märkis saates Kultuuri Koja esindaja, kunstnik Peeter Laurits.

Postimehe ajakirjaniku Urve Eslase sõnul tõi tänane päev juurde kaks olulist fakti: esiteks see, et kuigi väideti (ka Urmas Klaas tänases saates – toim), et visioonidokumendi juures ei olnud koondatute nimesid, ringles ka teine paber, kus olid nimed koos kalkulatsioonidega selle kohta palju need koondamised maksma lähevad ning teiseks, kui seni teadaolevalt ei sekkunud nõukogu ega ministeerium peatoimetaja kt valikusse, siis tegelikult selline sekkumine toimus.

«Oleme silmitsi olukorraga, kus meile valetatakse, üsna jõhkralt ja üsna häbematult,» ütles Eslas.

Urmas Klaas ütles saates homse loomeliitude ja kultuuriministri kohtumisele viidates, et temani on jõudnud kirjad, et ministrilt nõutakse tagasiastumist, millele vastas Kirjanike Liidu esimees Karl Martin Sinijärv, et «kui minister teatab, et see pole tema asi, siis võib-olla ongi mõni teine asi tema asi».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles