Tallinn korraldab Jaan Poskale pühendatud näidendikonkursi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Poska maja Kadriorus.
Jaan Poska maja Kadriorus. Foto: Peeter Langovits

Tallinn kuulutab peatselt välja näidendikonkursi riigimees Jaan Poska elu ja tegevust käsitlevate näidendite saamiseks.


«Konkurss on pühendatud 90 aasta möödumisele Jaan Poska surmast ning selle korraldamise eesmärk on meenutada ja tutvustada Jaan Poska elu ja tegevust,» selgub
linnavalitsuse homse korralduse eelnõu seletuskirjast.

Võistlusele on oodatud algupärased näidendid, mis räägivad Eesti Vabariigi ühe looja, Tartu rahu sõlmija, kunagise Tallinna linnapea ja kaheksa lapse isa Jaan Poska elust.

Võistlustööd tuleb esitada tänavu 1. oktoobriks kultuuriväärtuste ametile. Konkursi võitjad avalikustatakse 15. novembril. Konkursile esitatud näidendeid hindab linnavalitsuse korraldusega moodustatav komisjon, kelle ülesanne on valida esitatud tööde hulgast parim Jaan Poska elu ja tegevusega seotud näidend.

Konkursi auhinnafond on 35 000 krooni. Peaauhinnaks on kavandatud 20 000 krooni, teisele kohale 10 000 krooni ning kolmandale kohale 5000 krooni.

Linnavalitsus plaanib tellida sobiva näidendi lavastamise ja avaliku esitamise Jaan Poska majas Kadriorus. Selleks sõlmitakse näidendi autoriga leping, milles sätestatakse poolte õigused ning kohustused, sealhulgas näidendi hilisema kasutamise õigusega seonduvad küsimused.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles