Ilves: meri peab olema Tallinna esikülg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves Lennusadama vesilennukite angaaride rekonstrueerimistööde nurgakivi panekul
President Ilves Lennusadama vesilennukite angaaride rekonstrueerimistööde nurgakivi panekul Foto: Eesti Meremuuseum

President Toomas Hendrik Ilves pani täna sümboolse nurgakivi Tallinna rannaala uhkeima arhitektuurimälestise, Lennusadama vesilennukite angaaride rekonstrueerimistöödele.

«Täna keerab Tallinn end veel veerandpöörde jagu mere poole,» märkis president. «Tallinna üks unikaalsemaid ehitisi – lennusadama koorikbetoonist vesilennukite angaarid – leiab lõpuks endale väärilise lahenduse.»

Ta tänas meremuuseumi inimesi ja kõiki sõpru selle idee elushoidmise ja pika võitluse eest.

President Ilves sõnas, et loodetavasti aitab Lennusadama angaaride kordategemine ning tänapäevase muuseumi rajamine avada Tallinn merele ja muuta meri osaks linnaruumist.

«Merelinn peab olema merele avatud ja mereäär peab kutsuma tallinlasi ning linna külalisi. Tallinnas peab saama merd tunda, näha ja vajadusel ka katsuda, sest see on linna omapära ja ajalugu, meie maa ja riigi omapära ning ajalugu,» lisas riigipea.

Ehitustööde algust jääb tähistama president Toomas Hendrik Ilvese ja Eesti Meremuuseumi direktori Urmas Dreseni avatud plaat, mis kujutab legendaarset allveelaeva Lembit. Hiljem kinnitatakse metallplaat allveelaeva kandekonstruktsioonile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles