Võrguväljaanded mainisid Sirpi novembris 1001 korral

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kenderi peatoimetatud Sirbi trükisoe tiraaž.
Kaur Kenderi peatoimetatud Sirbi trükisoe tiraaž. Foto: Peeter Langovits

Eesti võrguväljaanded mainisid kultuurilehte Sirp novembri jooksul kokku 1001 korral, selgus BNS-i Gruppi kuuluva ETA Monitooringu uuringust.

ETA Monitooringu andmeil mainisid võrguväljaanded Sirbiga seoses nüüdseks ametist lahkumisest teatanud kultuuriminister Rein Langi 718, lühikest aega Sirbi peatoimetaja kohuseid täitnud kirjanikku Kaur Kenderit 464, sihtasutuse Kultuurileht nõukogu esimeest ja riigikogu kultuurikomisjoni reformierakondlasest juhti Urmas Klaasi 228 ning SA Kultuurileht juhatuse esimeest Toomas Väljataga 290 korral.

Kender alustas Sirbi peatoimetaja kohusetäitjana tööd 14. novembril ja ta pidi sellel kohal olema kuni kultuurilele uue peatoimetaja leidmiseni. Kender tõi endaga toimetusse kaasa kolm uut töötajat ning töösuhe lõpetati nelja Sirbi ajakirjanikuga, kelleks olid Doris Kareva, Marek Strandberg, Tarmo Teder ja Veronika Valk. Oma lahkumisest teatas ka Valle-Sten Maiste.

Eesti loomeliidud avaldasid Sirbis toime pandud ootamatute struktuurimuudatuste üle nördimust ja erilist meelepaha tekitas loomeliitudes nende toimepanemise viis. Kirjanike liidu esimees Karl-Martin Sinijärv tegi 20. novembril kultuuriministeeriumis Langi, Klaasi ja Väljatagaga peetud kohtumisel Langile ettepaneku usalduse kaotuse tõttu tagasi astuda.

Päev hiljem esitasid 40 riigikogu liiget Langile umbusaldusavalduse, mis kukkus läbi, sest selle poolt hääletas 38 riigikogu liiget. Sellele vaatamata teatas Lang neljapäeva õhtul ETV saates «Kahekõne», et astub tagasi ja jätkab riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liikmena. Lang ütles, et tahab parlamendis oma ametist lahkumist põhjendades pidada kõne ja teha seda kirglikult ning nimetada selles kõnes ka mõnede ajakirjanike nimesid, keda ta peab «kaabakateks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles