Arhitektide liit: Tiidus tundub olevat rahulik ja tasakaalukas

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Pere.
Peeter Pere. Foto: Peeter Langovits

Eesti Arhitektide Liidu esimees Peeter Pere avaldas lootust, et uus minister, kes iganes ta ka poleks, ei näeks loomeliitusid hääbuvatena, vaid oskab ka nendega arvestada.

Postimehe andmetel sõidab peaminister Andrus Ansip homme keskpäeval president Toomas Hendrik Ilvese juurde suure tõenäosusega koos Urve Tiidusega, et riigipea viimase valitsusjuhi ettepanekul ministriametisse nimetaks.

Pere nentis, et ta ei ole Urve Tiidusega kultuurivaldkonna kontekstis kokku puutunud, seega ei oska ta ka arvata, milliseid seisukohti, suundi või mõtteid hakkaks Tiidus ellu viima. «Distantsilt jälgituna tundub ta väga rahulik ja tasakaalukas. Langiga võrreldes ei oskaks nii jõulisi ja suuri muudatusi temalt oodata. Iseenesest tundub ta rohkem läbirääkija kui jõuline tegutseja,» ütles Pere Postimehele.

Pere sõnul on Rein Lang kultuuriministrina olnud tugev isiksus, kelle mõningad sammud, eriti lõppfaasis, ei olnud just kõige õnnestunumad. Küll aga tunnustas ta Langi, et minister tegi arhitektidega head koostööd ning oli üks riigiarhitekti ameti ellukutsumise toetajaid.

Pere avaldas lootust, et vaatamata sellele, et Lang nägi loomeliitude tulevikku minemas hääbumise suunas, võtaks uus minister liitude suhtes teistsuguse hoiaku. «Seni, kui me pole päris kadunud, võiks uus minister loomeliitudega arvestada.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles