Raul Oreškin saab kultuuriministeeriumi asekantsleriks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Oreškin.
Raul Oreškin. Foto: Sille Annuk

Pea viis aastat Tartu loomemajanduskeskust juhtinud ja viimastel valimistel Reformierakonna nimekirjas volikokku kandideerinud Raul Oreškin alustab uuel aastal tööd kultuuriministeeriumi asekantslerina.

Oreškin otsustas enda sõnul kandideerida asekantsleri ametikohale mitmel põhjusel. Esiteks tundis ta, et on senises ametis ennast suuresti ammendanud. Teiseks innustas teda kandideerima uue tööga kaasnev enese proovilepanek.

«Kui vaadata minu senist töömustrit, siis ega ma ühe ametikoha peal pole üle viie aasta kusagil vastu pidanud. See on minu jaoks normaalne töörütm,» lausus Raul Oreškin. «Viie aasta jooksul suudan ma olla efektiivne ja piisavalt hästi panustada, aga siis hakkab midagi kripeldama. Mugavus-tsoon on ehk liiga palju öeldud, aga tekib sisemine rahutus, mis otsib väljakutseid.»

Asekantslerina jääks Oreškini vastutuse alla kogu loomemajanduse rahastamise skeem järgmise Euroopa Liidu finantsperioodi jooksul ehk aastatel 2014–2020. «Eks ma tundsin ühest küljest ka vastutust anda praktikuna kogu sellele protsessile võimalikult hea otsustustasand.»

Tähelepanu Eestile

Uues ametis soovib Oreškin pöörata ministeeriumi pilgu laiemalt üle Eesti. «Minu nägemus on, et Tallinna-kesksust tuleks natuke vähendada ja ministeeriumi tegevus võiks olla senisest rohkem suunatud ülejäänud Eesti poole,» lausus ta.

Riigikantselei tippjuhtide kompetentsikeskus kuulutas konkursi asekantsleri leidmiseks välja 14. oktoobril. Oreškin valiti välja viie kandidaadi hulgast. «See oli mitmes etapis konkurss. Oli valikülesannete lahendamist, oli mitmeid teste ja fookusintervjuu,» kirjeldas Oreškin.

Kuigi uus töö asub pealinnas, lubas Oreškin, et jääb elama Tartusse. «Selles mõttes oli see raske otsus, aga nii nagu äsja valitud kultuuriminister ütles, et jääb saarlaseks, nii julgen ka mina öelda, et jään eeskätt tartlaseks. Lihtsalt tööpäevad hakkavad mööduma Tallinnas,» rääkis ta.

Uus konkurss

Oreškin asus Tartu loomemajanduskeskust juhtima 2009. aasta mais ning tema tööleping oleks lõppenud järgmise aasta kevadel. Enne seda töötas ta Tartu linna kultuuriosakonna juhatajana.  

Loomemajanduskeskuse nõukogu esimees ja kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene ütles, et kui kultuuriminister on Oreškini ametisse määranud, kuulutatakse välja uus konkurss ning kuni uue juhi leidmiseni määratakse keskuse juhataja kohusetäitjaks praegune arendusjuht Külli Hansen.

Uue juhataja ülesandeks jääb vedada ka Raadi kultuurilinnaku projekti. «Kultuurilinnaku filmipaviljon on kindlasti loomemajanduskeskuse üks järgmisi arendusi,» lausus Oreškin. Ta lisas, et kohe-kohe valmib filmipaviljoni tasuvuse analüüs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles