Kultuuriministeeriumi asekantsleriks sai Raul Oreškin

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeerium.
Kultuuriministeerium. Foto: Peeter Langovits

Riigikantselei avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjon valis kultuuriministeeriumi kunstide asekantsleriks Raul Oreškini.

Viie kandidaadi hulgast välja valitud Oreškin alustab ministeeriumis tööd 9. jaanuaril.

Alates 2009. aastast on ta töötanud sihtasutuse Tartu Loomemajanduskeskuse tegevjuhina, arendades välja nii keskuse tegevuseks vajaliku taristu kui ka seda toetavad teenused. Tartu Loomemajanduskeskuses tegutseb üle neljakümne loovettevõtte ning keskuse hallata on ka Antoniuse õue juhtimine ning arendamine. 2012. aastal märgiti Euroopa Parlamendi uuringus Tartu Loomemajanduskeskust kui ühte kaheksast parimast loomemajanduskeskusest Euroopas.

Oreškin on kõrghariduse omandanud noorsootöö erialal Tallinna Pedagoogilisest Seminarist ja õppinud Tartu Ülikooli magistriõppes haldusjuhtimist.

Aastatel 2007-2009 juhtis Oreškin Tartu Linnavalitsuse kultuuriosakonda ja sellele eelnevalt töötas ta samas asutuses noorsooteenistuse juhatajana. Alates 2012. aastast on ta sihtasutus Teater Vanemuine ja Tartu Kunstikool nõukogu liige.

Oreškin on ühtlasi Peipsiveere Kunstikeskuse, Noorsootöö kvaliteediühingu Qualitas ja Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse asutajaliige. Aastatel 2002 – 2003 kuulus Oreškin Eesti Kultuurkapitali Valgamaa sihtkapitali nõukokku. Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses töötas Oreškin välja aastaringse kunstisündmuste kalendri, kaasates kunstihariduse programmidesse valdkondlikud tipptegijad. Raul Oreškin on osalenud mitmetes rahvusvahelistes kultuurivaldkonna töögruppides.

Kunstide asekantsleri peamisteks tööülesanneteks on kunstide valdkonna koordineerimine. Samuti arendab asekantsler kureeritavate riigiasutuste, riigi osalusel asutatud sihtasutuste ja peamiste valdkondlike katusorganisatsioonide kaudu kunstide valdkonda. Asekantsler korraldab ka ministeeriumi rahastatavate riiklike programmide läbiviimist ning osaleb strateegiliste dokumentide ja õigusaktide koostamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles