Lea Larin muudaks Sirbi sisult ajakirjanduslikumaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lea Larin.
Lea Larin. Foto: Peeter Langovits

Sirbi peatoimetaja ametikohale kandideeriva Lea Larini sõnul uueneks kultuurileht tema nägemuse kohaselt ning muutuks sisult ajakirjanduslikumaks.

«Sirbi käsitluslaad muutuks, Sirp käsitleks kultuurilelus toimuvat laiemalt, ega piirduks pelgalt toimunu peegeldamisega, vaid võtaks aktiivsema rolli. Sirp peaks olema ühiskonnas ja kultuurielus toimuva osas sisulise debati eestvedajaks, jätkates üldiste ja strateegiliste teemade käsitlemist, elavdades diskussiooni kultuurivaldkonnas ning olles avatud kõikvõimalikele erinevatele vaadetele ühiskonnas ja kultuurielus toimuvale,» lausus Larin.

Senise arvustusekesksuse asemel pakuks Sirp tema käe all tulevikus erinevaid ajakirjandusžanre, mis võimaldavad kultuuri ja selle ümber toimuvat põhjalikumalt käsitleda – pikemaid analüüse, probleemlugusid, olemuslugusid, esseesid ja arvamusi.

Uus valdkond - virtuaalkultuur

«Sirbi paberlehe struktuur muutuks. Kui seni valdavad ühe- ja kaheleheküljelised lood, siis uuenenud Sirp pakuks eri pikkuses ning eri žanrides artikleid. Osalt muutub käsitlus senisest veelgi põhjalikumaks, Sirp eristub peavoolumeediast süvenemisastmelt, teisalt lisanduvad lühivormid – Sirp muutub operatiivsemaks ja hakkab avaldama ka uudislugusid. Senistele valdkondadele lisanduks virtuaalkultuur,» märkis ta.

«Aastast 2014 suureneb riigieelarvest SA Kultuurilehele eraldatav raha ning tõuseb Sirbi honorarifond, mis võimaldab avardada Sirbile kaastööd tegevate autorite ringi ning värvata toimetuseväliseid püsiesseiste, kes mingi ajaperioodi, näiteks aasta vältel kommenteerivad regulaarselt kultuuri- ja ühiskonnaelu.»

Uus veebileht

Larin sõnas, et arvestades üha kasvavat hulka lugejaid, kes eelistavad ajalehti lugeda veebis, tuleb kindlasti esimese asjana Sirbi auditooriumi suurendamiseks uuendada Sirbi  vananenud veebileht. «Sirbi uuenenud veebikülg pakuks kõigile Eesti kultuuriteemalistele blogidele liitumisvõimalust.»

«Sirbi uuenemine ei piirdu kirjeldatuga, vaid hakkab olema pidev protsess, Sirbi toimetus hakkaks regulaarselt senitehtut kriitilise pilguga hindama ning toimetuse juht koostöös toimetusega järgneva viie aasta jooksul perioodiliselt kavandama ja ellu viima muudatusi vastavalt vajadusele kas ajalehe sisu-, kujunduse- või valmimisprotsessi osas.»

Larini sõnul kaalus ta kandideerimist ka eelmisel peatoimetaja konkursil, kuid kuna kandideeris Sirbi senine peatoimetaja Kaarel Tarand, ei pidanud ta seda vajalikuks.

«Senine Sirbi toimetuse struktuur – mis koosneb valdkondadepõhistest toimetajatest – säilib. Hetkel on oluline taastada Sirbi toimetuse stabiilsus, hoida olemasolevaid töötajaid ning leida toimetajad vabadele toimetajakohtadele, milleks pean parimaks lahenduseks konkursi väljakuulutamist,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles